Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λουκ Σίκμα: Ο κρυφός άσος στο… μανίκι του Μπαρτζώκα (vid)

Λουκ Σίκμα: Ο κρυφός άσος στο… μανίκι του Μπαρτζώκα (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδεσε κόμπο τον Ρότζερ Γκριμάου στο Game 1, χρησιμοποίησε όλους τους διαθέσιμους παίκτες του, όμως έκανε άνω-κάτω το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τον Λουκ Σίκμα...

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όλη τη χρονιά έχει ακούσει πολλά για την επιλογή του το καλοκαίρι να αποκτήσει τον Λουκ Σίκμα στη θέση «4». Ο έμπειρος ψηλός που αγωνιζόταν στην Άλμπα μέχρι την περσινή χρονιά, άκουσε πολλά για την απόδοση του, τους τελευταίους μήνες θεωρούνταν «τελειωμένος» από το λιμάνι, όμως ο Έλληνας τεχνικός είχε και έχει άλλη άποψη.

Στο Game 1 με την Μπαρτσελόνα, οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν τον Κώστα Παπανικολάου, όμως ο Μπαρτζώκας βρήκε τη λύση στο πρόσωπο του Σίκμα, ο οποίος αποτέλεσε τον «παράγοντα Χ» του παιχνιδιού με τους «μπλαουγκράνα» και είχε καθοριστικό ρόλο στο μπρέικ των Πειραιωτών (75-77)

Το «τρικ» του προπονητή του Ολυμπιακού με τον Αμερικανό και η επιλογή να τον ξεκινήσει βασικό ήταν το «κλειδί» για να καταφέρει η ομάδα του να «μπλοκάρει» την Μπαρτσελόνα επιθετικά, καθώς ο Σίκμα μαζί με τον Μουσταφά Φαλ έκαναν μία… χαψιά τους ψηλούς της καταλανικής ομάδας.

«Έδεσε» κόμπο τον Γκριμάου

Ο ρόλος του Σίκμα στο παρκέ ήταν πολύ σημαντικός στην άμυνα, αφού ο Ολυμπιακός λειτούργησε εξαιρετικά, με αλλαγές και συμπλήρωσε ιδανικά των Φαλ, που έκανε… παπάδες στο ξεκίνημα. Οι δύο τους συνεργάστηκαν άψογα στη ρακέρα, ο Σίκμα είχε στο πιο κρίσιμο παιχνίδι για φέτος (μέχρι στιγμής) 17:25 λεπτά συμμετοχής και σκόραρε 4 πόντους, είχε 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 4 στο σύστημα αξιολόγησης, όμως οι αριθμοί δεν λένε την μεγάλη αλήθεια για την προσφορά του και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Σίκμα ήταν ο άσος στο… μανίκι του Μπαρτζώκα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», το πλάνο του λειτούργησε με τον Αμερικανό στο παρκέ, απέδειξε ότι έχει τεράστιο βάθος ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του και ταυτόχρονα έδειξε ότι εμπιστεύεται όλους τους παίκτες του.

Για να αντιληφθεί κανείς τι έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο «σκακιστής», αρκεί να δει ότι ο Σίκμα είχε παίξει μία φορά φέτος 20+ λεπτά σε παιχνίδι της Euroleague, κόντρα στη Ρεάλ (24 λεπτά) και στο τελευταίο της κανονικής περιόδου κόντρα στη Φενέρ (20:39) και τον έριξε στα… βαθιά στο Game 1 των play off. Ο έμπειρος ψηλός έδειξε και ήταν πανέτοιμος να ανταπεξέλθει και προσέφερε πολλά ποιοτικά λεπτά, εξαφάνισε τους Γουίλι Ερνάνγκομεθ και Τζαμπάρι Πάρκερ όσο αγωνίστηκε και έκανε μεγάλη ζημιά και στην επίθεση, αφού τους έφθειρε.

Ο Ρότζερ Γκριμάου δεν είδε να… έρχεται μία τέτοια κίνηση και όπως είναι λογικό δεν ήταν προετοιμασμένος, με αποτέλεσμα ο Σίκμα και ο Μπαρτζώκας φυσικά να τον δέσουν «κόμπο» και να είναι κομβικοί σε όλη την έκβαση του αγώνα και στο μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» που ανοίγει τον δρόμο για να πάνε σε τρίτο σερί Final Four οι ερυθρόλευκοι.

Sports in

Αινιγματικός ο Γιάννης σχετικά με την επιστροφή του: «Θα μου πάρει μέρες, εβδομάδες, μήνες»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε ότι δεν γνωρίζει πόσο θα χρειαστεί για να επιστρέψει στο επίπεδο που θέλει να βρίσκεται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024