Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τον Δήμο Βιέννης

Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τον Δήμο Βιέννης

Στο επίκεντρο τέθηκε το συνέδριο των γενικών γραμματέων των δήμων στην Αθήνα τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, κ. Βασίλης Π. Μπόκος, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Βιέννη, και στον ομόλογο του, κ. Dietmar Griebler με σκοπό τον συντονισμό της επερχόμενης ετήσιας συνάντησης του δικτύου Γενικών Γραμματέων CED (Chief Executive Directors Meeting), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 6-8 Οκτωβρίου 2024.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο Γενικοί Γραμματείς είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο των Δήμων τους και να συζητήσουν κοινούς στόχους και προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή δημοκρατία, το θέμα των μεταφορών με την ενθάρρυνση χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Ανταλλαγή καλών πρακτικών

Ο κ. Μπόκος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με έργα ανθεκτικότητας και εξοικονόμησης πόρων αλλά και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Από την πλευρά της Βιέννης παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο για τη Βιώσιμη Αλλαγή έως το 2040 και το πρόγραμμα smartcities.

«Η Βιέννη αποτελεί μια πόλη με πλούσια ιστορία στην πρωτοπορία αλλά και στην παγκόσμια κορυφή σε δείκτες ποιότητας ζωής των κατοίκων. Είμαι βέβαιος ότι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών με τον Δήμο Βιέννης θα αποδειχθεί ωφέλιμη για  τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, συμβάλλοντας στην γρηγορότερη επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και βελτίωσης της θέσης της Αθήνας στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της που έχουμε θέσει» δήλωσε ο κ. Μπόκος.

Το CED (Chief Executive Directors) είναι ένα άτυπο δίκτυο που δημιουργήθηκε το 2011 από το Δήμο Βιέννης και πραγματοποιεί μια ετήσια συνάντηση σε διαφορετική πόλη όπου συζητούνται τρέχοντα ζητήματα των πόλεων.

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024