Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τον Δήμο Βιέννης
Στο επίκεντρο τέθηκε το συνέδριο των γενικών γραμματέων των δήμων στην Αθήνα τον προσεχή Οκτώβριο.
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, κ. Βασίλης Π. Μπόκος, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Βιέννη, και στον ομόλογο του, κ. Dietmar Griebler με σκοπό τον συντονισμό της επερχόμενης ετήσιας συνάντησης του δικτύου Γενικών Γραμματέων CED (Chief Executive Directors Meeting), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 6-8 Οκτωβρίου 2024.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο Γενικοί Γραμματείς είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο των Δήμων τους και να συζητήσουν κοινούς στόχους και προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή δημοκρατία, το θέμα των μεταφορών με την ενθάρρυνση χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης.
Ανταλλαγή καλών πρακτικών
Ο κ. Μπόκος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με έργα ανθεκτικότητας και εξοικονόμησης πόρων αλλά και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Από την πλευρά της Βιέννης παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο για τη Βιώσιμη Αλλαγή έως το 2040 και το πρόγραμμα smartcities.
«Η Βιέννη αποτελεί μια πόλη με πλούσια ιστορία στην πρωτοπορία αλλά και στην παγκόσμια κορυφή σε δείκτες ποιότητας ζωής των κατοίκων. Είμαι βέβαιος ότι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών με τον Δήμο Βιέννης θα αποδειχθεί ωφέλιμη για τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, συμβάλλοντας στην γρηγορότερη επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και βελτίωσης της θέσης της Αθήνας στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της που έχουμε θέσει» δήλωσε ο κ. Μπόκος.
Το CED (Chief Executive Directors) είναι ένα άτυπο δίκτυο που δημιουργήθηκε το 2011 από το Δήμο Βιέννης και πραγματοποιεί μια ετήσια συνάντηση σε διαφορετική πόλη όπου συζητούνται τρέχοντα ζητήματα των πόλεων.
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
- Ασπρόπυργος: Καταστράφηκε η επιχείρηση από τη φωτιά – 11 άνθρωποι στα νοσοκομεία – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442