Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Αθηναίων καλεί σε διάλογο για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί σε διάλογο για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ

Με ψήφισμα του ο Δήμος Αθηναίων ζητάει από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να συζητήσει με την Αυτοδιοίκηση με αφορμή το νέο σχέδιο νόμου.

Σε διάλογο με την Αυτοδιοίκηση καλεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμος Αθηναίων για το σχέδιο νόμου του υπουργείου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Το ψήφισμα του Δήμου Αθηναίων αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων:

Διαπιστώνει με έκπληξη το μέγεθος των αλλαγών που προκαλούνται στον ρόλο του, όσον αφορά στην τήρηση της νομιμότητας και την πάταξη της ανομίας σε τοπικό επίπεδο, αλλαγές που πλήττουν το θεσμικό του κύρος.

Επισημαίνει ότι η όλη επεξεργασία του ΣΝ δεν στηρίζεται σε μια σοβαρή αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας αυτής της τόσο προβληματικής δημόσιας πολιτικής, αλλά ούτε και της πολιτικής περιβαλλοντικής επιθεώρησης, η οποία θα αναλάβει ένα τόσο σοβαρό επί πλέον βάρος, ενώ ήδη ασκεί αναποτελεσματικά τον μέχρι σήμερα ρόλο της.

Διαμαρτύρεται για την μη διεξαγωγή εκτενούς και συστηματικής διαβούλευσης με την Αυτοδιοίκηση, που ασκεί αυτό το καθήκον μέσω των ΥΔΟΜ, προ της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου, ώστε δια του διαλόγου να αναδειχθούν ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της πλημμελούς άσκησης ελέγχων και πάταξης της αυθαίρετης δόμησης.

Θεωρεί αναγκαία την ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης της αυθαιρεσίας, στη βάση εξυγίανσης και ανάκτησης της εμπιστοσύνης της σχέσης του δημόσιου με τον πολίτη, με πρωταρχική μέριμνα την διαφάνεια και την τόνωση της αποτελεσματικότητας των δημοτικών υπηρεσιών.

Ζητά από το ΥΠΕΝ πλήρη ενημέρωση για τους πόρους που εισπράττονται (και έχουν εισπραχθεί) στην έκταση του Δήμου Αθηναίων από  το Πράσινο Ταμείο, ως πρόστιμα της υπαγωγής αυθαιρέτων σε καθεστώς τακτοποίησης, αλλά και από άλλες διατάξεις (πχ εξαγορά θέσεων στάθμευσης), ποσά τα οποία εισπράττονται για να συμβάλλουν σε μια πολιτική αντιστάθμισης των επιβαρύνσεων που προκαλεί η αυθαίρετη δόμηση και αύξηση της πυκνότητας χρήσης του αστικού περιβάλλοντος. Θεωρεί αναγκαία την αναμόρφωση του σχετικού πλαισίου ώστε τα ποσά αυτά να αποδίδονται αναλόγως στον Δήμο.

Καλεί τον Υπουργό ΠΕΝ να προβεί σε πλήρη ενημέρωση και διάλογο με την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών, πριν την προώθηση του ΣΝ προς ψήφιση στην Βουλή, με παράλληλη παράταση του χρόνου δημόσιας διαβούλευσης».

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024