Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Τι πρέπει να αλλάξει για να περάσει τη Μακάμπι

Παναθηναϊκός: Τι πρέπει να αλλάξει για να περάσει τη Μακάμπι

Αυτά πρέπει να διαφοροποιήσει ο Παναθηναϊκός εν όψει της συνέχειας και προκειμένου να βρεθεί ξανά σε δρόμο πρόκρισης...

Είναι, τελικά, εύκολος αντίπαλος η Μακάμπι που βρίσκεται στον δρόμο του Παναθηναϊκού για το Final-4; Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και καλό είναι να έρχεται η προσγείωση όταν η πραγματικότητα αυτό απαιτεί. Εως τώρα, η Μακάμπι έχει νικήσει τρεις (!) φορές τους Πράσινους σε αυτή τη σεζόν και αυτό λέει τα πάντα.

Γιατί αποδεικνύεται πως ναι μεν δεν είναι μια σούπερ ομάδα το σύνολο από το Ισραήλ με τους πολλούς ξένους παίκτες, στον αντίποδα όμως μπορεί να σταθεί να απέναντι στο Τριφύλλι και να το δυσκολέψει αφάνταστα. Με απλά λόγια, εντελώς διαφορετικό είναι το «ομάδα με όχι υψηλές δυνατότητες» και άλλη συζήτηση το «δεν μας ταιριάζει ως αντίπαλος».

Τι πρέπει, όμως, να διαφοροποιήσει ο Παναθηναϊκός εν όψει της συνέχειας και προκειμένου να βρεθεί ξανά σε δρόμο πρόκρισης;

Αρχικά, τη νοοτροπία του: τα πολλά …πάρτι μάλλον δεν έχουν θέση στην κουβέντα προτού επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος. Η σωστή προσέγγιση της κατάστασης και η ανάλυση των δεδομένων, φαντάζει ως το σενάριο που απαιτείται τη δεδομένη στιγμή. Η Μακάμπι υποτιμήθηκε. Αγνοήθηκε η ιστορία της, η βαριά φανέλα που ειδικά στα παιχνίδια των play offs μετρά πολύ. Και δεν «μετρήθηκαν» σωστά ορισμένοι παίκτες, όπως επί παραδείγματι ο γνωστός μας, ένεκα της θητείας του στον Ολυμπιακό, Μπάλντγουιν.

Δεύτερον, καλό είναι να αξιοποιηθούν όσοι παίκτες «φωνάζουν» πως μπορούν. Πριν από λίγες ημέρες ο Αταμάν «έβγαλε στη σέντρα» τον Βιλντόζα, γιατί θεώρησε πως ο Αργεντινός γκαρντ κινείται κάτω από τον πήχη των απαιτήσεων. Κι όμως, στο πρώτο ματς της σειράς ο Βιλντόζα έκανε ένα ωραίο 3 / 4 τρίποντα, αλλά αγωνίστηκε μόλις 9’. Το άλλο διάστημα, τον ξέχασε ο Τούρκος κόουτς κι ας έδειχνε ζεστός ο παίκτης.

Τρίτον, κάποιος να …ξυπνήσει τον Χουάντσο. Γιατί δεν μπορεί ο Ισπανός ακριβοπληρωμένος παίκτης να σημειώνει μόλις 3 πόντους, να έχει 0 / 4 τρίποντα και να πατά στο παρκέ 20’. Οι αντίπαλες άμυνες θα ανοίξουν με το μακρινό εύστοχο σουτ- εν προκειμένω του Ερνανγκόμεθ. Κι αν κάποιος δεν λαθεύει, ο φόργουορντ γι’ αυτό τον λόγο επιλέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Στα κρίσιμα ματς τον θέλουν.

Τέταρτον, το δίδυμο των Σλούκα – Ναν πέτυχε μόλις 20 πόντους. Ο αρχηγός έβαλε 12 και ο Αμερικανός 8. Ο δεύτερος, κατώτερος των συνηθισμένων επιδόσεών του και αυτό συνιστά πρόβλημα για τους Πράσινους, ειδικά όταν ένα παιχνίδι φτάνει και κρίνεται ψηλά, στους περίπου 90 πόντους. Ο δε Σλούκας, είχε και 13 ασίστ, καταπληκτικός αριθμός, έπαιξε 32’ και στο τέλος χρεώνεται με ένα λάθος που δεν ήταν ούτε προσπάθεια για σουτ αλλά ούτε ενέργεια για καλή πάσα. Μόνος δεν μπορεί- ούτε όμως να παίζει και τόσο πολύ γιατί το καθαρό μυαλό παραμένει ζητούμενο.

Πέμπτο στοιχείο; Οσον αφορά στα ριμπάουντ, η θέληση όλων θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Ας ανέβει παραπάνω ο συγκεκριμένος δείκτης. Γιατί η Μακάμπι πήρε 15 επιθετικά, ανανέωσε ισάριθμες επιθέσεις και αν συμβεί ξανά αυτό, τότε ο ΠΑΟ πρέπει να αντιδράσει ανάλογα και κάπως να καλύψει το μειονέκτημα.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024