Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Κρυστάλλινη και ευρέως γνωστή η πορεία μου», απαντά ο Γ. Μώραλης σε δημοσιεύματα για την υπόθεση οπαδικής βίας

«Κρυστάλλινη και ευρέως γνωστή η πορεία μου», απαντά ο Γ. Μώραλης σε δημοσιεύματα για την υπόθεση οπαδικής βίας

Υπογραμμίζει πως κάθε προσπάθεια σύνδεσης των κρινόμενων από τη δικαιοσύνη προσώπων και της συμπεριφοράς τους με τον ίδιο, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα περί άμεσης εμπλοκής του Δήμου Πειραιά με την υπό εξέλιξη έρευνα για την υπόθεση οπαδικής βίας, μετά τη σύλληψη 67 ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, στου Ρέντη.

Ο δήμαρχος Πειραιά με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επισημαίνει πως η πορεία του, τόσο στο παρελθόν όταν ασχολήθηκε ενεργά με το ποδόσφαιρο για 20 χρόνια, όπως και τα τελευταία δέκα χρόνια ως δήμαρχος είναι απολύτως κρυστάλλινη και ευρέως γνωστή.

Υπογραμμίζει δε πως κάθε προσπάθεια σύνδεσης των κρινόμενων από τη δικαιοσύνη προσώπων και της συμπεριφοράς τους με τον ίδιο, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και φανερώνει ηθελημένη εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.

Στις αναφορές των δημοσιευμάτων ότι ορισμένοι εκ των συλληφθέντων είναι υπάλληλοι του δήμου, ο κ. Μώραλης απαντά πως όλες οι διαδικασίες πρόσληψης έγιναν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ τονίζει ότι καμία επιχείρηση, δημόσια ή δημοτική δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ένας υπάλληλος συμπεριφέρεται νόμιμα ή εάν διαπράττει αξιόποινες πράξεις, μετά την αποχώρηση από την εργασία του.

Ολη η ανάρτηση του Γιάννη Μώραλη

«Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου για δημοσιεύματα που εμπλέκουν άμεσα τον Δήμο Πειραιά με την υπό εξέλιξη έρευνα για υπόθεση οπαδικής – και όχι μόνο – βίας, δηλώνω τα εξής:
«Είναι προφανές ότι πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η διακίνηση του οποίου από ορισμένους είχε επιχειρηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και πριν μερικούς μήνες. Και τότε και σήμερα εξίσου ανεπιτυχώς. Υπογραμμίζω, λοιπόν, ξεκάθαρα τα εξής:
Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου προσλαμβάνονται στους δήμους με βάση τον ισχύοντα νόμο και την προβλεπόμενη από αυτόν διαδικασία. Και στις περιπτώσεις που αναφέρονται τα δημοσιεύματα τηρήθηκαν απολύτως όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και παρά το ότι αυτό είναι γνωστό στους συντάκτες των δημοσιευμάτων, παραγνωρίζεται σκοπίμως.
Είναι για τον καθένα απολύτως αυτονόητο ότι καμιά ιδιωτική επιχείρηση και πολύ περισσότερο καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος. Αν δηλαδή συμπεριφέρεται νόμιμα ή εάν διαπράττει αξιόποινες πράξεις.
Στον ξεκάθαρο υπαινιγμό κατά του προσώπου μου και την προφανή προσπάθεια σύνδεσής μου με οποιαδήποτε πτυχή αυτής της υπόθεσης, σαφέστατη απάντηση παρέχει η πάγια τηρούμενη και δημοσίως γνωστή συμπεριφορά μου.
Η πορεία μου τόσο στο παρελθόν όταν ασχολήθηκα ενεργά με το ποδόσφαιρο για 20 χρόνια, όπως και τα τελευταία δέκα χρόνια ως Δήμαρχος Πειραιά είναι απολύτως κρυστάλλινη και ευρέως γνωστή.
Μια πορεία στο φως.
Κάθε προσπάθεια σύνδεσης των κρινόμενων από τη δικαιοσύνη προσώπων και της συμπεριφοράς τους με εμένα, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και φανερώνει ηθελημένη εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων».

Sports in

Και πάλι θέμα με τις σουίτες του τελικού – Πως σχολιάζουν στον Πειραιά την άρνηση του Ντέρη να τις επιστρέψει…

Η ΕΠΟ υποχρεώθηκε να δώσει τις σουίτες της Νέας Φιλαδέλφειας στον φιναλίστ Ολυμπιακό. Δεν τις επιστρέφει όμως κάποιος…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024