Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καλαμάτα όπως Κάιρο - Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας

Καλαμάτα όπως Κάιρο – Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας

Απόκοσμη εικόνα με τον ουρανό να κιτρινίζει. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Πρωτόγνωρες εικόνες αντικρίζουν οι κάτοικοι της Καλαμάτας λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει κυριολεκτικά τα πάντα. Ο ουρανός της μεσσηνιακής πρωτεύουσας βάφτηκε κίτρινος από την υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης. Οι θυελλώδεις νοτιάδες μετέφεραν μεγάλες ποσότητες σαχαριανής σκόνης, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

View this post on Instagram

A post shared by In.gr (@in.gr_)

Η θερμοκρασία λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έχει «σκαρφαλώσει» πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στον Μεσσηνιακό κόλπο άγγιξαν κατά διαστήματα και τα 8 μποφόρ.

Η κατάσταση αποτυπώθηκε με ευκρίνεια από τις live web κάμερες του weather-messinia ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο ενώ οι ειδικοί συστήνουν υπομονή, καθώς η αφρικανική σκόνη ετοιμάζεται να μας αφήσει…

Υποχωρεί το καιρικό φαινόμενο

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η αφρικανική σκόνη θα αρχίσει να υποχωρεί από την ατμόσφαιρα από το πρωί της Τετάρτης (24.4.2024) και μέχρι το μεσημέρι θα έχει μειωθεί σημαντικά.

«Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της υπηρεσίας @CopernicusEMS από την Τετάρτη το πρωί και κυρίως μεσημέρι και μετά, θα υποχωρήσουν σημαντικά οι συγκεντρώσεις της Αφρικανικής σκόνης από την χώρα μας», αναφέρει στην ανάρτησή του.

«Για τις επόμενες ημέρες και μέχρι το Σάββατο, θα επικρατήσουν Δ-ΒΔ άνεμοι, οπότε και η σκόνη δεν θα μπορέσει να μας επισκεφτεί», καταλήγει.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024