Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Δεξιά του Κυρίου» μοιράζουν χαστούκια και στη Νέα Δημοκρατία κάνουν προσευχές

«Δεξιά του Κυρίου» μοιράζουν χαστούκια και στη Νέα Δημοκρατία κάνουν προσευχές

Βουλευτές της ΝΔ γίνονται αποδέκτες νοσηρών πολιτικών φαινομένων που δηλητηριάζουν το πολιτικό σκηνικό. Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Πειραιώς που βλέπουν να εκτροχιάζεται η κατάσταση.

Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες λέει με σοφία ο λαός μας και η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο συμπεριφορών που μόνο προβληματισμό γεννούν καθώς έρχονται σε μια περίοδο που παρατηρείται ενίσχυση της ακροδεξιάς σε όλες τις εκφάνσεις της συμπεριλαμβανομένου της «θρησκόληπτης». Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος γίνονται αποδέκτες λεκτικής βίας ενώ δεν έλειψε και μια περίπτωση χειροδικίας που καταδικάστηκε με απόλυτο τρόπο σχεδόν από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων.

Στην Πειραιώς ζυγίζουν τα «νέα ήθη» στη μετά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια εποχή με το βαθύ παρελθόν να καλύπτει από άκρη σε άκρη τη «γαλάζια πολυκατοικία» και τους ενοίκους της, ανάλογα με τις συγκυρίες να φορούν το μανδύα του συντηρητισμού ή του προοδευτισμού.

Το χαστούκι και οι λεκτικές επιθέσεις

Η πολιτική ζωή του τόπου βάφτηκε πρόσφατα με μελανά χρώματα όταν μέλος του κόμματος «Νίκη» εξύβρισε και χαστούκισε την Αγγελική Δεληκάρη επειδή η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομοφύλων ζευγαριών.

Το περιστατικό συνέβη στον ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο Γηροκομείο στην Καβάλα στο τέλος της ακολουθίας και μετά από αναφορά του ιερέα εξ άμβωνος στην παρουσία της βουλευτή.

Λεκτικές επιθέσεις σε βουλευτές στην Πάτρα και την Κεφαλονιά

Το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό τονίζοντας πως «άμεσα επιβεβαίωσε την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής».

Λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε μέσα σε εκκλησία η βουλευτής της ΝΔ, ιερέας επιτέθηκε φραστικά στην υφυπουργό Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πλατεία Ταμπαχάνων, στην Πάτρα, στη μνήμη θυμάτων της Τουρκοκρατίας, ιερέας εξαπέλυσε φραστική επίθεση στην κ. Αλεξοπούλου, με αφορισμούς και κατάρες.  Ο ιερέας μίλησε για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ισότητα στο γάμο και άσκησε λεκτική βία στην υφυπουργό, με έντονο ύφος, αφορισμούς και κατάρες. Το ίδιο πήγαν να πράξουν και λιγοστά πρόσωπα, που έχουν σχέση με την Εκκλησία. Τελικά η κ. Αλεξοπούλου κατάφερε να αποχωρήσει από την πλατεία Ταμπαχάνων.

Αποδέκτης λεκτικής επίθεσης έγινε και ο βουλευτής Κεφαλονιάς, Παναγής Καππάτος, στη γιορτή του Ακαθίστου Ύμνου, το Σάββατο (20/04) στην Ιερά Μονή Σισσίων.

Ο Μητσοτάκης ψάχνει για ένα ήρεμο Πάσχα

Με την κατάσταση να μοιάζει εκτός ελέγχου και τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν στη Νέα Δημοκρατία προσεύχονται για ένα ήρεμο Πάσχα με τον πρωθυπουργό να προχωρά σε μια κίνηση στρατηγικής στην σκακιέρα για να κατευνάσει τα πάθη. Έτσι, προχωρά στην από κοινού επίσκεψη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε δομές της αρχιεπισκοπής στον Ωρωπό, την Παρασκευή, 26 Απριλίου. Με τις σχέσεις της εκκλησίας και της κυβέρνησης να έχουν διαρραγεί και τις επιθέσεις σε γαλάζιους βουλευτές να πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να ελιγχθεί αλλά τίποτα δεν μπορεί να προδικάσει πως ο ελιγμός θα είναι επιτυχημένος.

Με τη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού να βρίσκεται προ των πυλών και γνωρίζοντας καλά πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθούν στις εκκλησίες την «Αγία Εβδομάδα» ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να περάσει μια εικόνα εξομάλυνσης των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας ώστε να εκλείψουν οι καταδικαστέες επιθέσεις ακραίων σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχοντας πάρει και την πάσα του Ιερώνυμου που καταδίκασε τις επιθέσεις λέγοντας πως «δεν είναι σωστές». Ο αρχιεπίσκοπος είπε επίσης πως «εκκλησία δεν εκδικείται αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024