Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΑ: Ετήσια παράταση των δεσμεύσεων για τη νιτρορύπανση

ΠΑΑ: Ετήσια παράταση των δεσμεύσεων για τη νιτρορύπανση

Οι προϋποθέσεις ένταξης αγροτεμαχίων στην παράταση

Ετήσια παράταση των δεσμεύσεων των δικαιούχων της 2ης και 3ης πρόσκλησης της δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» (νιτρορύπανση), του ΠΑΑ με ενεργό Τεχνικό Δελτίο για το έτος 2023, προβλέπει τροποποιητική απόφαση, η οποία πήρε ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την απόφαση, περίοδος δέσμευσης θεωρείται η χρονική περίοδος των δύο ετών, ή στην περίπτωση παράτασης, η χρονική περίοδος των τριών ετών, στη διάρκεια της οποίας οι δικαιούχοι και το ελληνικό δημόσιο δεσμεύονται να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο εφαρμογής της δράσης, και όπως αυτές απορρέουν από την απόφαση ένταξης πράξεων.

Η δέσμευση της αγρανάπαυσης είναι δυνατόν να εφαρμόζεται σε διαφορετικά αγροτεμάχια κάθε έτος

Προϋποθέσεις ένταξης αγροτεμαχίων στην παράταση

Τα αγροτεμάχια για τα οποία υποβάλλεται αίτηση ετήσιας παράτασης εφαρμογής της Δράσης, να είναι ενταγμένα στο πλαίσιο της εκάστοτε ορισθείσας Πρόσκλησης και να περιλαμβάνονται σε ενεργό Τεχνικό Δελτίο κατά το τελευταίο έτος της αρχικής περιόδου δέσμευσης.

Οι δεσμεύσεις

Σύμφωνα με την απόφαση, οι δεσμεύσεις των δικαιούχων είναι διετούς διάρκειας και εκκινούν από την ημερομηνία που ορίζεται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Παρέχεται η δυνατότητα ετήσιας παράτασης των δεσμεύσεων κατόπιν έκδοσης σχετικής Πρόσκλησης και υποβολής αιτήματος παράτασης εκ μέρους των δικαιούχων.»

Οι δικαιούχοι της δράσης υποχρεούνται να εφαρμόσουν μία από τις ειδικές δεσμεύσεις ή και συνδυασμό δύο εξ αυτών, ενώ σε κάθε αγροτεμάχιο εφαρμόζεται μία συγκεκριμένη δέσμευση και για τα δύο, ή τρία σε περίπτωση παράτασης, έτη.

Επίσης, η δέσμευση της αγρανάπαυσης είναι δυνατόν να εφαρμόζεται σε διαφορετικά αγροτεμάχια κάθε έτος. Εάν όμως η ενταγμένη στη δράση έκταση περιλαμβάνει αγροτεμάχια που εφάπτονται σε επιφανειακά ύδατα (ποτάμια, υδατορέματα, λίμνες, διώρυγες, τάφρους και κανάλια άρδευσης ή στράγγισης), τότε η αγρανάπαυση εφαρμόζεται υποχρεωτικά σε αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια της διετούς ή τριετούς σε περίπτωση παράτασης δέσμευσης.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024