«Πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο μετά το 3-0 επί της Μίλαν στον τελικό του Youth League» γράφει υποκλινόμενη η μεγάλη ισπανική εφημερίδα
Στο αφιέρωμα για την κατάκτηση του UEFA Youth League γράφει: «Από το 2004, όταν ο Νικοπολίδης, ο Χαριστέας, ο Νικολαΐδης, ο Τσάρτας, ο Ζαγοράκης, ο Σεϊταρίδης και η παρέα τους έγραψαν ιστορία στο Euro Cup της Πορτογαλίας, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γνώρισε τέτοια χαρά όπως αυτό το UEFA Youth League 2023-24.
Στη Νιόν, κόντρα στη Μίλαν (3-0), ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων στους «Πρωταθλητές Νέων».
Αν εκείνη την εποχή ο ‘αρχιτέκτονας’ ήταν ο Ότο Ρεχάγκελ, τώρα τη σκυτάλη πήρε ο Συλαιδόπουλος με τη νέα σοδειά ταλέντων από τον Πειραιά.
Δύο απροσδόκητες εκπλήξεις συναντήθηκαν στη Νιόν: Ολυμπιακός και Μίλαν, αναζητώντας το πρώτο τους Youth League. Οι «ροσονέρι» αφού απέκλεισαν στα πέναλτι το φαβορί Πόρτο (και πριν τη Ρεάλ Μαδρίτης, επίσης στα πέναλτι)… και ήταν οι μόνοι που επανέλαβαν την παρουσία τους στο «φάιναλ φορ» σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν περίμεναν ότι θα πάρουν το τρόπαιο.
Όμως ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα. Η ελληνική ομάδα, που προκρίθηκε στο τουρνουά ως πρωταθλήτρια (η ομάδα Α δεν ήταν στο Champions League και ως εκ τούτου ακολούθησε διαφορετική διαδρομή), πίεσε πολύ τους Ιταλούς. Η Μίλαν που πίεσε ψηλά και προσπάθησε να κλέψει, άφησε πολλούς χώρους πίσω της και οι Πειραιώτες ήταν κοντά στο 1-0 σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο.
Με την επιστροφή από την ανάπαυλα, φάνηκε καλύτερη εκδοχή των Ιταλών, με δύο καθαρές ευκαιρίες που δεν μπήκαν… και μετά ήρθε το αμυντικό λάθος των Abate και David Rodríguez. Σέντρα στην περιοχή που προκαλεί το πέναλτι στα χέρια του Στάλμαχ. Το 1-0 το σημείωσε ο Μουζακίτης. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο ταλαντούχος Παπακανέλλος λάμποντας με το ’10’ στην πλάτη έκανε το 2-0. Ένα υπέροχο παιχνίδι από τη δεξιά πλευρά που καθόρισε την αναμέτρηση και άφησε παγωμένο το Μιλάνο.
Ο Μπακούλας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ένα εξαίσιο ψαλιδάκι από τη σέντρα του Κουτσόγουλα. Ένα εντυπωσιακό γκολ που σφράγισε τη Μίλαν και χάρισε στους Πειραιώτες τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Αν και οι Ροσονέρι είχαν μια τελευταία έκρηξη περηφάνιας (ένα σουτ κόντρα στο δοκάρι και μια θεαματική τριπλή απόκρουση από τον Σίνα), η μονομαχία είχε ήδη κριθεί. Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός!».
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 11 πόντους στο στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όμως σκόραρε ελάχιστα στη συνέχεια και γνώρισε τελικά την ήττα από την Χάποελ Τελ Αβίβ (92-88) στη Σόφια.
Η Μπαρτσελόνα ισοπέδωσε (6-0) τη Ρεάλ Μαδρίτης και στον επαναληπτικό προημιτελικό του Champions League γυναικών και με συνολικό σκορ 12-2 προκρίθηκε στην τετράδα όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπάγερν Μονάχου.
Η ιταλική ιστοσελίδα «Corriere dello Sport» διενεργεί ψηφοφορία για τον ποιον θεωρούν οι Ιταλοί φίλαθλοι καταλληλότερο προπονητή στην Εθνική Ιταλίας μετά τον Γκατούζο. Προηγείται ο Μουρίνιο.