Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Aegeo Spas: Πώς είναι να εργάζεσαι για την πιο σημαντική εταιρεία στον κλάδο του τουρισμού ευεξίας

Aegeo Spas: Πώς είναι να εργάζεσαι για την πιο σημαντική εταιρεία στον κλάδο του τουρισμού ευεξίας

Ένα ανοιχτό περιβάλλον εργασίας που προσφέρει στους εργαζόμενους μία διαρκής εκπαίδευση, σημαντικές προοπτικές ανέλιξης, προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη.

Τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός ευεξίας αποτελεί μία από τις κορυφαίες τάσεις στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, αφού όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν για το ταξίδι τους προορισμούς ή καταλύματα, που τους προσφέρουν μοναδικές wellness εμπειρίες οι οποίες ενισχύουν την υγεία του σώματος και του πνεύματος. Μιλώντας με αριθμούς, από το 2020 έως και το 2022 τα ξενοδοχειακά spa παρουσίασαν υψηλότερο ρυθμό αύξησης εσόδων, συγκεκριμένα 29% ετησίως, επιστρέφοντας σε ένα επίπεδο προ πανδημίας, γεγονός που αποδεικνύει πως η ευεξία αποτελεί πλέον έναν βασικό πυλώνα ανταγωνιστικότητας, αλλά και ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τα ξενοδοχειακά brands.

Επόμενο είναι πως εφόσον πρόκειται για έναν κλάδο που αναπτύσσεται συνεχώς, οι ανάγκες για σύγχρονες εγκαταστάσεις, υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και καταρτισμένους εργαζόμενους είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Αυτές τις ανάγκες, λοιπόν, φιλοδοξεί να καλύψει η πολυβραβευμένη εταιρεία Aegeo Spas. Πρόκειται για μία οικογενειακή, ελληνική επιχείρηση με 17 χρόνια παρουσίας, η οποία παρέχει ολοκληρωμένες, signature εμπειρίες περιποίησης, χαλάρωσης και ομορφιάς σε 220 καταστήματα στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των high-end μονάδων. Παράλληλα, ακριβώς επειδή υπάρχει μία διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές, νέους ή έμπειρούς επαγγελματίες του κλάδου της ευεξίας, να κάνουν το πρώτο βήμα ή και μία στροφή στην καριέρα τους, να καθιερωθούν στον χώρο τους.

Σκοπός της Aegeo Spas είναι να καταστήσει την ευεξία προσβάσιμη σε όλους. Πώς το επιτυγχάνει; Με έμπνευση από την επιστήμη, τον φυσικό πλούτο και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Αναλαμβάνοντας τη μελέτη και τη μορφοποίηση χώρων ξενοδοχείων σε σύγχρονα, πολυτελή spa, διαμορφώνοντας πρωτόκολλα λειτουργίας με κανόνες και περιορισμούς, μενού με εμπειρίες ευεξίας και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, εύστοχα πλάνα επικοινωνίας που απευθύνονται στα κατάλληλα κοινά. Ωστόσο, τίποτα από όσα αναφέραμε δεν θα ήταν εφικτό, αν η Aegeo Spas δεν είχε δημιουργήσει μία δυνατή ομάδα, η οποία διέπεται από σεβασμό, εμπιστοσύνη, ακεραιότητα, πάθος και αγάπη για το wellness.

Επενδύοντας έμπρακτα στην εξέλιξη και την ανέλιξη των εργαζομένων

Η Aegeo Spas έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών από όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, την Κρήτη, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, την Κω, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, τη Χαλκιδική και στην Κύπρο, προσφέροντας μόνιμη και εποχική απασχόληση. Μάλιστα, επειδή έχει σημαντική παρουσία σε ξενοδοχεία, δίνει την ευκαιρία στους εργαζόμενους που ανήκουν στην ομάδα της να εξελιχθούν σε ένα ανοιχτό περιβάλλον εργασίας, να μετακινηθούν εσωτερικά, να γνωρίσουν διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας ή και του εξωτερικού.

Οι εργαζόμενοι της Aegeο Spas έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με κάθε πτυχή της ευεξίας και της φιλοξενίας, ώστε να διακρίνουν σε ποιους τομείς επιθυμούν να εξελιχθούν μετέπειτα. Ενδεικτικά, στα καταστήματα ευεξίας υπάρχουν θέσεις όπως Spa Therapist, Φυσιοθεραπευτής, Spa Promoter, Fitness Instructor, Αισθητικός και Hair Stylist, ενώ υπάρχουν και διοικητικές θέσεις, όπως Spa Manager και Assistant Spa Manager, Εκπαιδευτής Θεραπευτών, Area Sales Manager και Chief Operations Specialist. Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συμπληρώσουν κάποιες ώρες εκπαίδευσης μέσα από ένα μεικτό μοντέλο το οποίο περιλαμβάνει περίπου 50 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης ανά άτομο και σεζόν και κατ’ ελάχιστο 40 ώρες δια ζώσης εκπαίδευσης ανά άτομο και σεζόν.

Όσον αφορά στην εκπαίδευση, έχει διαμορφωθεί ένα ειδικό Τμήμα Εκπαίδευσης από κορυφαίους ειδικούς, οι οποίοι σχεδιάζουν και εφαρμόζουν σύγχρονα προγράμματα. Μέσω της e-learning πλατφόρμας πραγματοποιούνται live εκπαιδεύσεις από την ομάδα ειδικών της Aegeo Spas, ενώ συνδυάζονται με πρακτική άσκηση και εξιδεικευμένα webinars που εστιάζουν σε νέα προϊόντα, τεχνικές πωλήσεων, διαχείριση κρίσεων, τάσεις ή ανάγκες της αγοράς. Κάθε χρόνο το Τμήμα Εκπαίδευσης συμπληρώνει περίπου 32.760 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, διαμορφώνοντας ολοκληρωμένους επαγγελματίες σε διαφορετικά επίπεδα και πεδία του τουρισμού της ευεξίας.

Μία μεγάλη ομάδα από εξιδεικευμένους επαγγελματίες στην Αισθητική και τη Φυσικοθεραπεία

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι εύκολο να καταλάβουμε για ποιους λόγους η Aegeo Spas είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εργοδότες στον χώρο του τουρισμού ευεξίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως φέτος προσφέρει περισσότερες από 1150 θέσεις εργασίας ή πως το 68.5% του συνόλου των εποχικών υπαλλήλων του 2024 είναι repeaters, δηλαδή εργαζόμενοι που επιστρέφουν στην εταιρεία το 2024.

Ίσως, αυτό οφείλεται και στο γεγονός  πως το μέσο διάστημα από την πρόσληψη μέχρι την προαγωγή ενός εργαζομένου είναι 1 με 5 έτη ανάλογα τη θέση, όπως συνέβη και με τη Head Trainer, Xenia Samseiva, η οποία αναφέρει πως, «λόγω της αγάπης μου για την αισθητική και την ομορφιά, επέλεξα αντίστοιχες σπουδές. Από τότε, έχω μάθει πολλά, έχω εξελιχθεί και νιώθω ότι διαμορφώνω μια καριέρα στον χώρο που με ενδιαφέρει που ξεπερνά τις αρχικές μου προσδοκίες. Η εταιρεία διέκρινε το πάθος μου και μου ζήτησε να μεταφερθώ στο Τμήμα Καλλυντικών ως Head Trainer της ομάδας των εκπαιδευτών θεραπευτών. Πλέον, μεταφέρω όλη τη γνώση του σχεδιασμού των υπηρεσιών στους εκπαιδευτές θεραπευτών και συμβάλλω ώστε με τη σειρά τους να μεταφέρουν τη γνώση και την έμπνευση στο προσωπικό των εκατοντάδων spa σε Ελλάδα και Κύπρο».

Μιλώντας με αριθμούς, το 70% των εργαζομένων της Aegeo Spas έχει εξιδεικευμένες σπουδές με κατεύθυνση την Αισθητική και τη Φυσικοθεραπεία. Ωστόσο, ακόμη κι αν ένας σπουδαστής δεν έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του, μπορεί σε συνεννόηση με το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο σπουδάζει, να ξεκινήσει την πρακτική του στην εταιρεία. Το ερώτημα είναι, λοιπόν, τι χρειάζεται να διαθέτει ένας σπουδαστής ή ένας επαγγελματίας για να γίνει μέρος μία τόσο δυναμικής και διαρκώς εξελισσόμενης ομάδας; Σίγουρα, η προϋπηρεσία είναι καλοδεχούμενη αλλά όχι απαραίτητη, το ίδιο και η δεύτερη ξένη γλώσσα. Από εκεί και πέρα, όποιος είναι απόφοιτος ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ Αισθητικής, Φυσικοθεραπείας, ή άλλης συναφούς εκπαίδευσης, έχει γνώση της Αγγλικής γλώσσας και ξέρει να χειρίζεται Η/Υ, μπορεί να ενταχθεί στη μεγάλη ομάδα της Aegeo Spas.

Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα γνωρίσει την Ελλάδα μέσα από ένα ταξίδι σε 220 διαφορετικά 4* και 5* ξενοδοχεία, σε περιοχές όπως η Κρήτη, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Αθήνα, η Κύπρος και η Βουλγαρία, αλλά θα απολαμβάνει παροχές wellness, ευκαιρίες εκπαίδευσης, διαμονή (εφόσον εργαστεί εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του), ημιδιατροφή, bonus και τέλος, την προοπτική 12μηνης εργασίας.Όποιος επιθυμεί, λοιπόν, να ξεκινήσει ένα επαγγελματικό «ταξίδι» στον κλάδο του τουρισμού ευεξίας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η εταιρεία Aegeo Spas είναι το σημείο εκκίνησης το οποίο θα του δώσει ώθηση να εξελιχθεί σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Ναι, είναι το σημείο εκκίνησης για μία καριέρα με σταθερά ανοδική πορεία και σπουδαίες προοπτικές ανέλιξης.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024