Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άρης – ΑΕΚ 1-2: «Άσος» ημίχρονο, «διπλό» τελικό

Άρης – ΑΕΚ 1-2: «Άσος» ημίχρονο, «διπλό» τελικό

Ο Άρης προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Μορόν, αλλά η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή (1-2) με Σιντιμπέ, Άμραμπατ στο δεύτερο και έπιασε ξανά κορυφή.

Στην κορυφή με ανατροπή η ΑΕΚ! Η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη χάρη σε ένα γκολ του Μορόν, αλλά με γκολ των Σιντιμπέ, Άμραπατ πήρε τη νίκη με 2-1 για την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Έτσι ξεκίνησαν

Για τον Άρη ο Χουτεσιώτης ήταν στο τέρμα και τετράδα στην άμυνα οι Φατόρε, Μπράμπετς, Ρόουζ και Μοντόγια. Βερστράτε και Νταρίντα θα είναι στα χαφ, ο Παναγίδης δεξιά στην επίθεση, ο Σαμόρα αριστερά και ο Γκαρθία πίσω από τον Μορόν.

Για την ΑΕΚ ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς και Χατζισαφί στην άμυνα και τους Σιμάνσκι, Γιόνσον στον άξονα. Άμραμπατ και Ελίασον ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Τσούμπερ πίσω από τον Πόνσε.

Διαβάστε επίσης: Κόβεντρι- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 ( 2-4 στα πέναλτι): Πήρε το «θρίλερ» και προκρίθηκε στον τελικό η Γιουνάιτεντ

Πρωταγωνιστές οι τερματοφύλακες

Το ματς ξεκίνησε δυνατά καθώς μόλις στο 2’ ο Χουτεσιώτης έβγαλε εντυπωσιακά το πλασέ του Ελίασον και δύο λεπτά μετά ήταν σειρά του Αθανασιάδη για μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Σαμόρα εκτός περιοχής. Βίντα, Ελίασον και Πόνσε είχαν τρεις καλές στιγμές για την ΑΕΚ μέχρι το 20λεπτο και στο 23’ ο Άρης έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία όταν ο Αθανασιάδης έβγαλε το πλασέ του Μορόν και το πλασέ του Γκαρθία στη συνέχεια έφυγε δίπλα από τα δοκάρια.

Ο Μορόν νίκησε τον Αθανασιάδη

Από το 28’ μέχρι το 32’ η Ένωση είχε καλές στιγμές με Τσούμπερ και Σιντιμπέ ενώ στο 36’ άνοιξε το σκορ ο Άρης. Ο Αθανασιάδης έδιωξε εντυπωσιακά στη γραμμή ένα σουτ του Μορόν που κόντραρε, αλλά η φάση ελέγχθηκε στο VAR το οποίο έδειξε πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή κι έτσι έγινε το 1-0. Στο 44’ η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία της να απαντήσει, αλλά ο Άμραμπατ από θέση βολής έκανε πολύ κακό τελείωμα μετά από γύρισμα του Ελίασον.

Ισοφάριση και μονότερμα

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 49’ έκανε το 1-1. Ο Χατζισαφί έβγαλε ωραία κάθετη στον Πόνσε που γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Σιντιμπέ που μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα. Από το γκολ κι έπειτα ξεκίνησε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για την ΑΕΚ και σπουδαίων επεμβάσεων για τον τρομερό Χουτεσιώτη.

Ο Πόνσε σούταρε έξω από καλή θέση στο 54’ και από το 56’ ως το 67’ ο Χουτεσιώτης πραγματοποίησε μεγάλες αποκρούσεις σε προσπάθειες των Βίντα, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Ελίασον ενώ στο 65’ ο Άμραμπατ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Πόνσε στον Χουτεσιώτη.

Ο Άμραμπατ έδωσε τη λύση

Στη συνέχεια ο Αλμέιδα άρχισε τις αλλαγές και ο Αραούχο που ήρθε από τον πάγκο αστόχησε σε κεφαλιά στο 74′ ενώ πέντε λεπτά μετά είδε τον Χουτεσιώτη να του λέει «όχι» σε δυνατό σουτ. Η «λύτρωση» τελικά για την ΑΕΚ ήρθε στο 84′ όταν από διώξιμο του Ρόουζ η μπάλα στρώθηκε στον Άμραμπατ που με δυνατό σουτ έκανε το 1-2 και γιόρτασε με ιδανικό τρόπο τις 100 συμμετοχές του με τα κιτρινόμαυρα.

Στο 88′ η Ένωση κέρδισε πέναλτι για πάτημα του Ρόουζ στον Αραούχο, αλλά ο Βεργέτης κλήθηκε στο VAR να δει τη φάση και άλλαξε απόφαση, δίνοντας επιθετικό του Αραούχο νωρίτερα. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη που την έστειλε και πάλι στην κορυφή, τρεις μέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας με τον Παναθηναϊκό.

Άρης: Χουτεσιώτης, Φατόρε, Μπράμπετς, Ρόουζ (90+3′ Δεληζήσης), Μοντόγια, Βερστράτε (46′ Τζούρασεκ), Νταρίντα (76′ Ανσαριφάρντ), Μανού Γκαρθία (64′ Φετφατζίδης), Ζαμόρα, Παναγίδης, Μορόν (77′ Ζουλ).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (83′ Φερνάντες), Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71′ Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (87′ Γαλανόπουλος), Ελίασον (71′ Πινέδα), Τσούμπερ (82′ Λιούμπιτσιτς), Πόνσε.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024