ΗΠΑ: Στην Κίνα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ για συνομιλίες, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Οι συνομιλίες έχουν στόχο «την ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας και τη μείωση του κινδύνου λανθασμένων υπολογισμών και σύγκρουσης», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα μεταβεί στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα, από τις 24 έως τις 26 Απριλίου, για συνομιλίες αναφορικά με την Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και την κατάσταση στην Νότια Σινική Θάλασσα, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το Σάββατο.
Οι συνομιλίες έχουν στόχο «την ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας και τη μείωση του κινδύνου λανθασμένων υπολογισμών και σύγκρουσης», ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος.
Ανησυχία ΗΠΑ για την «κινεζική υποστήριξη» στην ρωσική αμυντική βιομηχανία
Ο Άντονι Μπλίκνεν «θα διατυπώσει με σαφήνεια και ειλικρίνεια τις ανησυχίες μας για θέματα που κυμαίνονται από τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις αθέμιτες οικονομικές και εμπορικές πρακτικές, έως τις παγκόσμιες οικονομικές συνέπειες της βιομηχανικής ικανότητας (της Κίνας)… τις βαθιές μας ανησυχίες σχετικά με την υποστήριξη στην αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, συναντήθηκαν στην Καλιφόρνια, μετά από ένα χρόνο κατά τον οποίο δεν είχαν επικοινωνία. Ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ μελών και των δύο κυβερνήσεων σε ανώτατο επίπεδο.
Επιπλέον, νωρίτερα αυτό το μήνα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, ταξίδεψε στην Κίνα για να συναντηθεί με εκπροσώπους αμερικανικών εταιρειών και με μέλη της κινεζικής κυβέρνησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα για το πρώτο παιχνίδι με τη Μπέτις (vid)
- Μπάρμπρα Στρέιζαντ: Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες για τη recordwoman του Χόλιγουντ
- O πόλεμος του Ιράν πλησιάζει τα σύνορα της Ευρώπης – Μπορεί η γηραιά ήπειρος να κοιμάται ήσυχη;
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 11-14: Πήραν το ντέρμπι οι Ερυθρόλευκοι
- Μετά την «πτήση» στα 6,17μ. ο Καραλής αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής για τον Φεβρουάριο (vid)
- Πολωνία: Η Βαρσοβία απαγορεύει το αλκοόλ τις νυχτερινές ώρες για να περιορίσει την κατανάλωση

