Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δημοτικός σύμβουλος ζητά την απομάκρυση «παρανόμων μεταναστών» από το κέντρο της Αθήνας

Δημοτικός σύμβουλος ζητά την απομάκρυση «παρανόμων μεταναστών» από το κέντρο της Αθήνας

Απίστευτα ρατσιστική πρόταση

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ρατσιστικό αίτημα δημοτικού συμβούλου ο οποίος προτείνει να δημιουργηθεί task force με σκοπό την εκδίωξη φτωχών ανθρώπων και κυρίως μεταναστών από σπίτια στην 4η δημοτική κοινότητας της πρωτεύουσας.

Μάλιστα, το αίτημα έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ. Σ. της συγκεκριμένης κοινότητας.

Το θέμα αναδεικνύει η «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» με τον επικεφαλής της, Κώστα Παπαδάκη, να ζητά την απόσυρσή του από την ημερήσια διάταξη και να τονίζει μεταξύ άλλων το εξής:

«Οι ταλαιπωρημένες από τη φασιστική ρητορική και δράση γειτονιές του Κολωνού και των Σεπολίων που συγκλονίζονται και από τη φτώχεια και την υποβάθμιση, αλλά και από την πρόσφατη δράση του κυκλώματος μαστροπείας, έχουν ανάγκη από μέτρα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης και όχι από διχαστικά, ρατσιστικά, ταξικά, αποπροσανατολιστικά και απάνθρωπα κηρύγματα».

Το αίτημα του Κώστα Παπαδάκη

Π Ρ Ο Σ
Την κ. πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων κ. Βαρδή Πολυξένη
Κοινοποίηση :
1) κ. Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα
2) κ. Αντιδήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών και Προσφύγων κ. Αθανάσιο Χειμωνά
3) Δημοτικές παρατάξεις Δήμου Αθήνας
4) Μ.Μ.Ε.
………………

κ. Πρόεδρε,

Με δυσάρεστη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας διάταξης της προσεχούς συνεδρίασης του Δ.Σ. σας της 22/4/2024  έχετε συμπεριλάβει (4ο θέμα) αίτημα του κ. Αναστάσιου Μοναστηριώτη, ο οποίος ζητά τη σύσταση ομάδας συνεργασίας (task force) Δήμου, ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα με σκοπό την βίαιη εκδίωξη φτωχών ανθρώπων και ιδίως μεταναστών από σπίτια της περιοχής.

Όπως επί λέξει αναφέρεται στο σχετικό αίτημα που περιλαμβάνεται στα εισηγητικά της συνεδρίασής σας «παρατηρείται έντονα το φαινόμενο στέγασης παρανόμων μεταναστών και ανθρώπων σε δεκάδες ακατάλληλα κτίρια…»

Και συνεχίζει :  «Η όλη προσπάθεια θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση όλων των παρανόμων που διαμένουν στις γειτονιές μας, την αναγκαστική επιδιόρθωση όλων των ακινήτων και την διάθεση νέων κατοικιών στους δημότες μας έτσι ώστε να μπορούν να μείνουν στην γειτονιά που γεννήθηκαν και επέλεξαν να ζήσουν.

Επίσης θα υπάρξει σημαντικό οικονομικό όφελος μιας και η διάθεση περισσότερων ακινήτων θα ρίξει τα ενοίκια σε λογικά πλαίσια αλλά και προς το Κράτος αλλά και τον Δήμο Αθηναίων μιας και θα εισπράττονται τα νόμιμα έσοδα από τα μισθωτήρια συμβόλαια η τις πωλήσεις των κατοικιών αυτών.»

Και μόνο ο διαχωρισμός μεταναστών και ανθρώπων αποκαλύπτει τον απροκάλυπτο ρατσισμό του γράφοντος, ο οποίος μάλιστα έχει την ιδιότητα του εκλεγμένου Κοινοτικού Συμβούλου με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του κ. Μπακογιάννη. Ενώ η κατεύθυνση για γειτονιές καθαρές από φτωχούς και μετανάστες απευθύνεται και στα οικονομικά συμφέροντα των κερδοσκόπων της στέγασης.

Η ρητορική αυτή παραπέμπει στα πογκρόμ της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή  Αυγή στον Άγιο Παντελεήμονα το 2008-2013 όταν οι φασίστες συγκρότησαν «επιτροπή κατοίκων» και επικαλούμενοι την αδράνεια της αστυνομίας προχωρούσαν οι ίδιοι σε ελέγχους και περιπολίες  στις γειτονιές για να πετύχουν αυτό που προτείνει ο εν λόγω κ. σύμβουλος.

Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να βρεθεί στα χέρια των αρπακτικών, των funds, της τουριστικής βιομηχανίας.  Σε αυτό το πνεύμα ο σύμβουλος ονειρεύεται πωλήσεις των ανακαινισμένων  κατοικιών. Οι ταλαιπωρημένες από τη φασιστική ρητορική και δράση γειτονιές του Κολωνού και των Σεπολίων που συγκλονίζονται και από τη φτώχεια και την υποβάθμιση, αλλά και από την πρόσφατη δράση του κυκλώματος μαστροπείας, έχουν ανάγκη από μέτρα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης και όχι από διχαστικά, ρατσιστικά, ταξικά, αποπροσανατολιστικά και απάνθρωπα κηρύγματα.

Ο Δήμος Αθήνας έχει σταθεί απέναντι στις ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές που προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν την απαξίωση των φτωχών και των μεταναστών και τη βίαιη εκδίωξή τους από το κράτος και το φασιστικό παρακράτος. Πρόσφατα συγκρότησε ξανά το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών και Προσφύγων δείχνοντας έμπρακτα τον ενταξιακό του προσανατολισμό.

Η ένταξη του θέματος αυτού στην ημερήσια διάταξη αποτελεί υποχώρηση από την αντιρατσιστική παράδοση του Δήμου Αθήνας, έρχεται σε αντίθεση με την κατεύθυνση άρσης των φυλετικών διαχωρισμών και προκαλεί τον κίνδυνο νομιμοποίησης του ρατσιστικού λόγου και των φασιστικών πρακτικών που απειλούν με νέα εγκλήματα κατά μεταναστών και προσφύγων. Αποτελεί σοβαρό σας ολίσθημα, που δεν πρέπει να υλοποιηθεί.

Με τα παραπάνω δεδομένα ζητάμε την απόσυρση του θέματος αυτού από την Ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου σας.

Αθήνα, 20.4.2024

Sports in

Αποκάλυψη από την Ιταλία: «Αυτός φεύγει από τον Ολυμπιακό…»

Δημοσιεύματα τόσο από την Ιταλία, όσο και από το Ισραήλ κάνουν λόγο για αποχώρηση πρωτοκλασάτου άσου από το ρόστερ του Ολυμπιακού στο τέλος της σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024