Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βουτιά από την στρατόσφαιρα στο Βόρειο Πόλο - Παγκόσμιο ρεκόρ για ρώσους αλεξιπτωτιστές

Βουτιά από την στρατόσφαιρα στο Βόρειο Πόλο – Παγκόσμιο ρεκόρ για ρώσους αλεξιπτωτιστές

Καθώς βούτηξαν με ταχύτητα άνω των 300 χλμ/ώρα, η θερμοκρασία του αέρα των -50 βαθμών Κελσίου έμοιαζε με -70 βαθμούς Κελσίου

Τρεις Ρώσοι κατέκτησαν το παγκόσμιο ρεκόρ πτώσης με αλεξίπτωτο από τη στρατόσφαιρα της Γης στο Βόρειο Πόλο την περασμένη εβδομάδα, σε μια αποστολή που χρησίμευσε επίσης ως δοκιμή ενός νέου πρωτότυπου συστήματος επικοινωνιών για χρήση στην Αρκτική, δήλωσε στο Reuters ένας από τους διοργανωτές του εγχειρήματος.

Οι Mikhail Korniyenko, Alexander Lynnik και Denis Yefremov έπεσαν από ένα αεροπλάνο Ilyushin-76 σε ύψος 10.500 μέτρων και πέρασαν περίπου δυόμισι λεπτά σε ελεύθερη πτώση πριν ανοίξουν τα αλεξίπτωτά τους σε ύψος 1.000 μέτρων πάνω από το έδαφος. Η κάθοδος καταγράφηκε σε ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Και οι τρεις υπέστησαν κάποια κρυοπαγήματα στα μάγουλά τους, παρά το γεγονός ότι φορούσαν θερμαινόμενες μάσκες, δήλωσε ο διοργανωτής Nikita Tsaplin. Καθώς βούτηξαν με ταχύτητα άνω των 300 χλμ/ώρα, η θερμοκρασία του αέρα των -50 βαθμών Κελσίου έμοιαζε με -70 βαθμούς Κελσίου.

Προσγειώθηκαν κοντά στην πολική βάση Barneo της Ρωσίας, όπου ο Tsaplin δήλωσε ότι μπόρεσαν να τροφοδοτήσουν έναν διακομιστή χρησιμοποιώντας γεννήτριες ντίζελ και να δημιουργήσουν σύνδεση με έναν δορυφόρο. Ο εξοπλισμός είχε πέσει νωρίτερα από χαμηλότερο υψόμετρο, σύμφωνα με το Reuters.

Οι επικοινωνίες στην Αρκτική είναι πιθανό να αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία, καθώς έθνη όπως η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα ανταγωνίζονται εκεί για πόρους, εμπορικές διαδρομές και στρατιωτικό πλεονέκτημα.

Υπέστησαν κάποια κρυοπαγήματα στα μάγουλά τους, παρά το γεγονός ότι φορούσαν θερμαινόμενες μάσκες

Ο Tsaplin δήλωσε ότι οι Ρώσοι ήταν σε θέση να στείλουν δεδομένα μέσω ενός πειραματικού συστήματος, αν και αναγνώρισε ότι σε αυτό το σημείο δεν είχε καμία σχέση με τις δυνατότητες της αμερικανικής Iridium Communications Inc, η οποία παρέχει κάλυψη και από τους δύο πόλους της Γης.

«Φυσικά, η λύση μας είναι ένα πρωτότυπο, αλλά παρόλα αυτά καταφέραμε, από τον διακομιστή μας, να συνδεθούμε με τον δορυφόρο μας και να μεταφέρουμε δεδομένα», δήλωσε ο Tsaplin, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του ρωσικού παρόχου φιλοξενίας RUVDS.

«Σίγουρα, δεν είναι ακόμη το Iridium, αλλά κάναμε κάποια μικρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό ήταν στην πραγματικότητα το ζητούμενο – να δούμε πόσο ρεαλιστικό θα ήταν να φτιάξουμε μια λύση χαμηλού κόστους προκειμένου να έχουμε πρόσβαση από έναν υπολογιστή σε έναν δορυφόρο», κατέληξε ο ίδιος.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024