Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ράφα: Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ

Ράφα: Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ

«Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στον κοινό στόχο (...) η Χαμάς να ηττηθεί στη Ράφα», αναφέρει η αμερικανική προεδρία, τονίζοντας ότι το Ισραήλ θα λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ συζήτησαν τις αμερικανικές ανησυχίες για την επικείμενη ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα, που η ισραηλινή πλευρά συμφώνησε να «λάβει υπόψη» και να συζητήσει περαιτέρω, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας πως θα οργανωθεί νέα συζήτηση «σύντομα» (στη φωτογραφία του Reuters/Ibraheem Abu Mustafa, επάνω, οικογένειες εκτοπισμένων Παλαιστινίων σε καταυλισμό στη Ράφα).

Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν κυρίως για την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν

«Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στον κοινό στόχο (…) η Χαμάς να ηττηθεί στη Ράφα», σημειώνει δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας, που διευκρινίζει πως τη συζήτηση του «συμβουλίου στρατηγικού διαλόγου» συγκάλεσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, για να συζητηθεί κυρίως η «άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με πυραύλους και drones» το Σαββατοκύριακο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Εναλλακτικές λύσεις

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν θα υποστηρίξει μια εισβολή στη Ράφα που δεν θα λαμβάνει υπόψη τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις και ο Λευκός Οίκος προσπαθεί, εδώ και εβδομάδες, να προγραμματίσει μια συνάντηση με ισραηλινή αντιπροσωπεία στην Ουάσιγκτον για να παρουσιάσει εναλλακτικές λύσεις.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν λέγεται ότι ηγείται των συνομιλιών από αμερικανικής πλευράς, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του απεσταλμένου του Τζο Μπάιντεν για τη Μέση Ανατολή, Μπρετ ΜακΓκερκ, αν και ο ίδιος ο πρόεδρος δεν θα παρίσταται.

Ο υπουργός στρατηγικών υποθέσεων του Ισραήλ, Ρον Ντερμέρ, και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Τζάτσι Χανέγκμπι, ηγούνται της ισραηλινής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες, δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τα θέματα θα περιλαμβάνουν «τον επιχειρησιακό και ανθρωπιστικό σχεδιασμό για τη Ράφα», και αναμένεται επίσης να συζητηθεί η απάντηση του Ισραήλ στην αεροπορική επίθεση του Ιράν το Σαββατοκύριακο.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024