Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άντονι Μπλίνκεν: «Οι ΗΠΑ δεν ενεπλάκησαν στις εκρήξεις στο Ιράν» - Διευκρινίσεις για την επίθεση του Ισραήλ

Άντονι Μπλίνκεν: «Οι ΗΠΑ δεν ενεπλάκησαν στις εκρήξεις στο Ιράν» – Διευκρινίσεις για την επίθεση του Ισραήλ

H Ουάσινγκτον φέρεται να ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή για τα πλήγματα στην Ισφαχάν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν ενεπλάκησαν σε επιθετική επιχείρηση», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, μετά τις πληροφορίες περί ανταποδοτικών ισραηλινών πληγμάτων εναντίον του Ιράν.

«Δεν θέλω να μιλήσω για αυτά τα γεγονότα που αναφέρονται στα ΜΜΕ (…) Το μόνο που μπορώ να πω από τη δική μας πλευρά και εκείνην όλων των μελών της G7 είναι πως σκοπός μας είναι η αποκλιμάκωση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών στο νησί Κάπρι της Ιταλίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε επίσης την Κίνα ότι τροφοδοτεί έμμεσα τη σύγκρουση στην Ουκρανία προμηθεύοντας τη Ρωσία με εξαρτήματα για την αμυντική βιομηχανία της.

«Σε ό,τι αφορά τη ρωσική αμυντική βιομηχανία, η πρώτη συνεισφέρουσα σε αυτήν αυτή τη στιγμή είναι η Κίνα», είπε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Η G7 καλεί σε αποκλιμάκωση Ισραήλ και Ιράν

Οι επικεφαλής της διπλωματίας της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών κάλεσαν σήμερα «όλα τα μέρη» να «εμποδίσουν μια νέα κλιμάκωση» στη Μέση Ανατολή.

«Υπό το φως των πληγμάτων της 19ης Απριλίου, καλούμε όλα τα μέρη να εργασθούν για να εμποδίσουν μια νέα κλιμάκωση. Η G7 θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρουν οι υπουργοί Εξωτερικών στην τελική ανακοίνωσή τους που δημοσιοποιήθηκε στο τέλος της τριήμερης συνόδου που πραγματοποίησαν στo Κάπρι.

«Oι Ηνωμένες Πολιτείες ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή»

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, η χώρα του οποίου προεδρεύει φέτος της G7, διευκρίνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η ημερήσια διάταξη των εργασιών τροποποιήθηκε σήμερα το πρωί ώστε να περιλάβει τις εκρήξεις στο Ιράν.

«Η G7 εργάζεται για να υπάρξει μια αποκλιμάκωση», επέμεινε διευκρινίζοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή» για τα πλήγματα αυτά. Το Ιράν «άνοιξε και πάλι τον εναέριο χώρο του», πρόσθεσε.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας της G7 κατήγγειλαν επίσης σήμερα τον «απαράδεκτο αριθμό των αμάχων» που σκοτώνονται στη Γάζα από την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για όλες τις απώλειες ζωών αμάχων και σημειώνουμε με μεγάλη ανησυχία τον απαράδεκτο αριθμό αμάχων, μεταξύ των οποίων χιλιάδες γυναίκες, παιδιά και ευάλωτα πρόσωπα, που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα», τονίζουν στην τελική ανακοίνωσή τους.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024