Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Η αλήθεια είναι πως δεν είχε υπάρξει ως απορία σε όσους ασχολούνται με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βλέπετε, το Europa Conference League βρίσκεται στο 3ο έτος της… ηλικίας του και τις δύο προηγούμενες χρονιές οι ομάδες που το διεκδίκησαν μέχρι τέλος δεν είχαν πιθανότητες για τον τίτλο. Σας θυμίζουμε πως την πρώτη χρονιά ήταν η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο που σήκωσε το πρώτο Conference και πέρσι η Γουέστ Χαμ.

Φέτος όμως υπάρχει και ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Και ταυτόχρονα είναι στο -6 από την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά με ματς λιγότερο. Αν νικήσει το ματς με τον ΠΑΟΚ δηλαδή τότε είναι μια νίκη μακριά από την κορυφή. Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να κατακτήσει φέτος το double. Ενα διαφορετικό double από αυτά που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Δηλαδή πρωτάθλημα κι ευρωπαϊκό.

Και η απορία που δημιουργείται είναι η εξής: «Αν τα κατάφερει σε ποια διοργάνωση θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν;». Είναι μια εύλογη απορία και εξηγούμαστε.

  • Ως πρωταθλητής Ελλάδας έχει συμμετοχή στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League!
    Ως κάτοχος του Conference League έχει συμμετοχή απευθείας στο Europa League!

Τι θα συμβεί λοιπόν σε αυτό το σενάριο;

Το δικαίωμα στην επιλογή για τον Ολυμπιακό

Η UEFA προφανώς κι έχει σκεφτεί και αυτή την πιθανότητα. Εάν συμβεί αυτό (είτε με τον Ολυμπιακό είτε με άλλη ομάδα από άλλη χώρα) τότε ο σύλλογος έχει το δικαίωμα της επιλογής. Να επιλέξει δηλαδή σε ποια διοργάνωση θέλει ν’ αγωνιστεί.

Είναι καθαρά δηλαδή στο χέρι του Ολυμπιακού να επιλέξει την διοργάνωση εάν φυσικά καταφέρει και κάνει το double. Και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια δύσκολη επιλογή. Γιατί ναι μεν το Champions League είναι η υπέρτατη διοργάνωση (που από την επόμενη σεζόν αλλάζει και δίνει πολλά περισσότερα λεφτά και μπόνους στις ομάδες) αλλά δεν σου εξασφαλίζει και την ευρωπαϊκή σου συμμετοχή. Γιατί ο πρωταθλητής Ελλάδας θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό και υπάρχει ο κίνδυνος με τρεις αποκλεισμούς (2ο του Champions League, 3o του Europa, Play off του Conference) να μείνει… Ελλάδα.

Οπότε η συμμετοχή απευθείας στο Europa, είναι μια πιο ασφαλής επιλογή. Οπως και να ‘χει υπάρχει ακόμα δρόμος για να δούμε αν θα επαληθευτεί το (δύσκολο είναι η αλήθεια) σενάριο, αλλά δεδομένα υπάρχει απάντηση από την UEFA.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024