Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κουρασμένοι λόγω… άνοιξης ο ένας στους πέντε

Κουρασμένοι λόγω… άνοιξης ο ένας στους πέντε

Εξάντληση φέρνει η άνοιξη σε όσους ο οργανισμός προσπαθεί (λίγο παραπάνω) να προσαρμοστεί στις μεγαλύτερες ημέρες και θερμοκρασίες της άνοιξης και του καλοκαιριού

Μπορεί ο ανοιξιάτικος καιρός και οι μέρες που μεγαλώνουν να βελτιώνουν τη διάθεσή μας, όμως οι εναλλαγές στις θερμοκρασίες μέχρι να σταθεροποιηθούν οι … καλοκαιρινές θερμοκρασίες και το άνθισμα της φύσης, φέρνει σε πολλούς μια κούραση, συνήθως κατά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Η λεγόμενη εαρινή κόπωση, εμφανίζεται σε ένα στα πέντε άτομα, δηλαδή περίπου στο 20% του γενικού πληθυσμού, με το 60% αυτών, να είναι γυναίκες.  Συνήθως διαρκεί λίγες μέρες ή εβδομάδες, επιβαρύνοντας την ποιότητα ζωής όσων ταλαιπωρεί, αφού η διάθεσή τους δεν είναι και στα καλύτερά της, ενώ η ενέργειά τους είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Συνήθως η κούραση που νιώθουν είναι ανεξήγητη, που φέρνει μαζί της και αδυναμία συγκέντρωσης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύεται και από κράμπες, μουδιάσματα ή και ταχυκαρδία.

Ο λόγος των συμπτωμάτων αυτών είναι η προσπάθεια του οργανισμού να μπει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, λειτουργία που συνοδεύεται από ορμονικές αλλαγές, αλλά και σε αλλαγές στον ύπνο, ιδίως μετά την αλλαγή στη θερινή ώρα.

Φυσικά, η διατροφή έχει σημασία, οπότε αν η εαρινή κόπωση «χτύπησε την πόρτα» σας, γιαούρτι, φρούτα, λαχανικά και ξηροί καρποί υπόσχονται να βοηθήσουν την κατάσταση, σε αντίθεση με τα γλυκά, τα fast food, τα αλλαντικά – ιδίως τα καπνιστά, τον καφέ και το αλκοόλ.

Σύμμαχος είναι και ο ύπνος και ένα ήπιο καθημερινό περπάτημα.

Σημαντική βοήθεια μπορούν να δώσουν επίσης και τα συμπληρώματα διατροφής TONOSAN που έχουν αναπτυχθεί στα εργαστήρια της ελληνικής φαρμακευτικής UNI-PHARMA. Η εταιρεία, δημιουργήθηκε και διοικείται από την οικογένεια φαρμακοποιών Τσέτη, με στόχο την στήριξη των αναγκών των ασθενών και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Τα TONOSAN

Η σειρά TONOSAN αποτελεί μια ολοκληρωμένη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, σε μορφές που καθιστούν πιο εύκολη και άμεση την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν.

Ειδικά το TONOSAN Brain energy booster, είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής σε πόσιμη μορφή για ενίσχυση της μνήμης και της ενέργειας που περιέχει:

σύμπλεγμα βιταμινών B για μείωση της αίσθησης κόπωσης και ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας και σιβηριανό ginseng το οποίο αποδεδειγμένα βελτιώνει τη φυσική και πνευματική απόδοση.

Συμπλήρωμα διατροφής TONOSAN Brain energy booster, από την Uni-Pharma, για την ενίσχυση της πνευματικής απόδοσης και μνήμης.

Το συμπλήρωμα διατροφής TONOSAN Brain energy booster αποτελεί ένα ειδικά σχεδιασμένο συμπλήρωμα διατροφής για ενήλικες και παιδιά άνω των 15 ετών, που στοχεύει στην ενίσχυση της πνευματικής απόδοσης και μνήμης ιδιαίτερα σε περιόδους που η απαίτηση για αποδοτική πνευματική εργασία είναι επιβεβλημένη.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος B (B2, B6 & B12) που περιέχει, συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη μείωση της κόπωσης, καθώς και στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στη παραγωγή ενέργειας. Οι βιταμίνες Β6 και B12 συνεισφέρουν επίσης στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, ενώ ο ψευδάργυρος συμβάλλει στη φυσιολογική γνωστική λειτουργία. Η σύνθεση είναι εμπλουτισμένη με τα αμινοξέα Γλουταμίνη, Σερίνη, Αργινίνη, Τυροσίνη καθώς και με το φυσικό εκχύλισμα από Σιβηριανό Ginseng.

Το σκεύασμα δεν περιέχει ιώδιο, γλουτένη, γαλακτοκομικά προϊόντα σόγια ή γενετικά τροποποιημένους οργανισμού, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και είναι κατάλληλο για χορτοφάγους.

Κυκλοφορεί σε εύχρηστη συσκευασία push & drink και σε γεύση βατόμουρο.

Η συνιστώμενη δόση είναι ένα φιαλίδιο την ημέρα, κατά προτίμηση μαζί με το μεσημεριανό γεύμα.

Ακολούθησε την UNI-PHARMA στα Social Media:

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024