Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το Σάββατο

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το Σάββατο

Από τις βραδινές ώρες, οι καιρικές συνθήκες θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα.

Μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, το meteo παραθέτει νέα δεδομένα που δείχνουν ότι αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Από τις βραδινές ώρες, οι καιρικές συνθήκες θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 20/04 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Οι βροχές και καταιγίδες (α) στα δυτικά και στο Ιόνιο το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής 19/04, (β) στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από το απόγευμα της Παρασκευής 19/04 έως το πρωί του Σαββάτου 20/04, θα είναι κατά τόπους ισχυρές και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι ισχυρά φαινόμενα με μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από το βράδυ της Παρασκευής 19/04 έως το πρωί του Σαββάτου 20/04 και στη Θεσσαλία.

Πότε θα βρέξει στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη

Στην Αττική βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα από το απόγευμα της Παρασκευής 19/04 έως το πρωί του Σαββάτου 20/04. Στον νομό Θεσσαλονίκης τοπικές βροχές κατά διαστήματα με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων υπάρχει από το μεσημέρι της Παρασκευής 19/04 έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 20/04.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή 19/04 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος υετού σε χιλιοστά που αναμένεται έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04.

Ο χάρτης αποτυπώνει τα χιλιοστά βροχής που θα πέσουν μέχρι το Σάββατο 20/04.

Ξεκίνησε συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις.

Ακόμη, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο το μεσημέρι, Σάββατο 20 Απριλίου 2024, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς τη δυτική Κρήτη και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024