Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Standard & Poors: Διατήρησε την αξιολόγηση της Ελλάδας στο ΒΒΒ-, αναβάθμισε τις προοπτικές

Standard & Poors: Διατήρησε την αξιολόγηση της Ελλάδας στο ΒΒΒ-, αναβάθμισε τις προοπτικές

Αμετάβλητη διατήρησε η Standad & Poor's την αξιολόγηση της Ελλάδας στο ΒΒΒ- (είναι το χαμηλότερο επίπεδο της επενδυτικής βαθμίδας) αλλά αναβάθμισε το outlook σε θετικό από σταθερό

Σε αναβάθμιση του outlook (προοπτικές) του ελληνικού αξιόχρεου σε θετικό από σταθερό προχώρησε η Standard and Poor’s, διατηρώντας την αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας ΒΒΒ-.

O οίκος επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση προωθεί ευρεία ατζέντα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αντιμετωπίζει μακροχρόνιες αδυναμίες. Παρά την αδυναμία που εμφανίζουν κάποια μακροοικονομικά στοιχεία, η ανάπτυξη ξεπερνά το μέσο όρο της ευρωζώνης, μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί, επισημαίνει.

Την ίδια στιγμή, προσθέτει, το πολύ υψηλό χρέος μειώνεται και θα συνεχίσει να το κάνει εάν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για δημοσιονομική πειθαρχία και σχετικά υψηλή ονομαστική αύξηση του ΑΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2023, η Standard & Poor’s προχώρησε στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας, στη βαθμίδα «BBB-», με σταθερές προοπτικές (από «BB+»). Με τη κίνηση αυτή έγινε ο πρώτος από τους λεγόμενους «μεγάλους οίκους» που έδωσε την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024