Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπομπ Μενέντεζ: Τι αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα για την γυναίκα του

Μπομπ Μενέντεζ: Τι αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα για την γυναίκα του

Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ αλλάζει υπερασπιστική γραμμή - Αποσφραγίστηκαν δικαστικά έγγραφα

Αντιμέτωπος με ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο βρίσκεται ο Μπομπ Μενέντεζ, πράγμα που τον αναγκάζει να αλλάξει στρατηγική. Δικαστικά έγγραφα που αποσφραγίστηκαν την Τρίτη, δείχνουν ότι ο γερουσιαστής των ΗΠΑ αλλάζει την υπερασπιστική του γραμμή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται τα δικαστικά έγγραφα, ο γερουσιαστής ενδέχεται να κατηγορήσει τη σύζυγό του, Ναντίν Μενέντεζ, ότι τον παρέσυρε σε αυτό που οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν εγκληματική συνωμοσία, και ότι του απέκρυψε πληροφορίες, οδηγώντας τον να πιστέψει ότι «δεν συνέβαινε τίποτα παράνομο».

Οι νέες πληροφορίες για την υπεράσπιση του κ. Μενέντεζ έρχεται μόλις τρεις εβδομάδες πριν δικαστεί στο Μανχάταν, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα δωροδοκίας. Η ημερομηνία δίκης της κας Menendez αναβλήθηκε για τον Ιούλιο, αφού οι δικηγόροι της είπαν στον δικαστή ότι είχε ένα «σοβαρό ιατρικό πρόβλημα» που θα απαιτούσε χειρουργική επέμβαση και πιθανώς παρατεταμένη περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης.

Η νέα υπερασπιστική γραμμή

Οι δικηγόροι του κ. Menendez υποστήριξαν ότι το να δικαστεί από κοινού το ζευγάρι «απειλεί το δικαίωμα του γερουσιαστή σε δίκαιη δίκη, αναγκάζοντάς τον, μεταξύ άλλων, να επιλέξει μεταξύ δύο θεμελιωδών δικαιωμάτων: του δικαιώματός του να καταθέσει για δική του υπεράσπιση και του δικαιώματός του να μην καταθέσει εναντίον της συζύγου του.» Για μήνες, οι δικηγόροι του κ. Menendez υπαινίσσονται έντονα ότι σχεδίαζαν να ισχυριστούν ότι ο γερουσιαστής εξαπατήθηκε από τη σύζυγό του.

Σε ένα τμήμα των νομικών εγγράφων, οι συνήγοροι του γερουσιαστή αναφέρουν πως «δεν είχε τις απαραίτητες πληροφορίες για μεγάλο μέρος της συμπεριφοράς και των δηλώσεων της συζύγου του». «Με αυτήν την υπεράσπιση», έγραψαν οι δικηγόροι, «ίσως πρέπει να υποστηρίξουν, ουσιαστικά, ότι οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά —και δεν γνωρίζουμε καμία— περιλάμβανε ενέργειες άλλων (συμπεριλαμβανομένης της Nadine), όχι του γερουσιαστή».

Εάν ο κ. Menendez επιλέξει να καταθέσει, έγραψαν οι δικηγόροι του, είναι πιθανό να εξηγήσει, για παράδειγμα, τι συζήτησαν ο ίδιος και η σύζυγός του κατά τη διάρκεια των δείπνων που οι εισαγγελείς λένε ότι κανόνισε με Αιγύπτιους αξιωματούχους. Μπορεί επίσης να αποκαλύψει τις εξηγήσεις που του έδωσε η κ. Menendez σχετικά με το γιατί δύο άλλοι κατηγορούμενοι «της παρείχαν ορισμένα χρηματικά στοιχεία», έγραψαν.

Τέλος, οι δικηγόροι του γερουσιαστή προσθέτουν ότι, ενώ αυτές οι εξηγήσεις και οι συζυγικές επικοινωνίες στις οποίες βασίζονται, «τείνουν να αθωώσουν τον γερουσιαστή Menendez αποδεικνύοντας την απουσία οποιασδήποτε αθέμιτης πρόθεσης εκ μέρους του γερουσιαστή Menendez, ενδέχεται να ενοχοποιήσουν τη Nadine δείχνοντας τους τρόπους με τους οποίους απέκρυψε πληροφορίες από τον γερουσιαστή Μενέντεζ ή με άλλον τρόπο τον οδήγησαν να πιστέψει ότι τίποτα παράνομο δεν συνέβαινε».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου και τα συγχαρητήρια από ΠΑΕ και ΚΑΕ (pics)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πόλο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με τις ΠΑΕ και ΚΑΕ να δίνουν τα συγχαρητήριά τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024