Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εφορία: Εως 29 Απριλίου η προθεσμία για τη διάσωση ρυθμίσεων

Εφορία: Εως 29 Απριλίου η προθεσμία για τη διάσωση ρυθμίσεων

Η εξόφληση των χρεών γίνεται μόνο με Ταυτότητα Οφειλής μέσω web banking και όχι μέσω IRIS ή καρτών

Περιθώριο έως τις 29 Απριλίου έχουν οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές να πληρώσουν στην Εφορία για την αναβίωση ρυθμίσεων που έχουν απωλέσει.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης πριν λίγο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, με νομοτεχνική βελτίωση στο σχέδιο νόμου του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, η καταληκτική ημερομηνία που αναφέρεται στο άρθρο 87, σχετικά με την τακτοποίηση ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις, όπου πιστώνονται όσες καταβολές έχουν γίνει ή θα γίνουν μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου, ήτοι μέχρι τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα επεκταθεί μέχρι τις 29 Απριλίου.

Όσον αφορά στα πρόστιμα myDATA, είπε ότι ακόμα αυτά δεν θα ενεργοποιηθούν παρά μόνο όταν η συμμόρφωση φτάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, διότι έχει ενεργοποιηθεί ως εναλλακτική το «κλείδωμα» των δηλώσεων ΦΠΑ.

Πώς γίνεται η εξόφληση χρεών

Να σημειωθεί ότι η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε ήδη τη σχετική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να αναβιώσουν συνολικά 232.000 «χαμένες» ρυθμίσεις.

Η εξόφληση των χρεών γίνεται μόνο με Ταυτότητα Οφειλής μέσω web banking και όχι μέσω IRIS ή καρτών.

Ειδικότερα στην πλατφόρμα «Ρυθμίσεις με Ανεξόφλητες Εκπρόθεσμες Δόσεις» https://www.aade.gr/rythmiseis-me-anexoflites-ekprothesmes-doseis) οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για:

  1.  Τις ανεξόφλητες εκπρόθεσμες δόσεις των ρυθμίσεων που μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία πιστώσεων και συμψηφισμών με καταβολές και επιστροφές φόρων.
  2.  Τις εκκρεμείς επιστροφές, καθώς και τις καταβολές για τις οποίες έχει ενημερωθεί η ΑΑΔΕ μέχρι 15/4/2024.
  3.  Το ποσό που πρέπει να καταβάλλουν ως την έναρξη ισχύος του νόμου «Κύρωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» για την κάλυψη των ανεξόφλητων εκπρόθεσμων δόσεων.

Τα ποσά που βρίσκονται σε εκκρεμότητα βαρύνονται με τόκο και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Θα τους επιβληθεί μηνιαίος τόκος εκπρόθεσμης καταβολής 0,73%, στο κεφάλαιο της καθυστερούμενης δόσης, για κάθε μήνα καθυστέρησης μέχρι σήμερα -ή μέχρι την τελευταία δόση της ρύθμισης εάν η προθεσμία καταβολής της έχει σήμερα παρέλθει.

Επίσης, υπολογίζεται προσαύξηση στην τελευταία ή τις δύο τελευταίες δόσεις της ρύθμισης (ανάλογα με τον τύπο της, 24/48 δόσεις, 36/72 δόσεις, 100 δόσεις, 120 δόσεις κλπ).

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024