Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Απρίλης είναι πολύ δυνατός σε τηλεοπτικές προτάσεις που θα ξεχωρίσεις

Ο Απρίλης είναι πολύ δυνατός σε τηλεοπτικές προτάσεις που θα ξεχωρίσεις

Και αυτός ο μήνας έχει τις πρεμιέρες του αλλά και σειρές που έχουν ήδη μπει στο toplist των αγαπημένων.

Βρισκόμαστε στα μέσα της Άνοιξης και όπως όλα ανθίζουν έτσι και οι τηλεοπτικές προτάσεις έρχονται για να ομορφύνουν τα βράδια μας. Μιλάμε για υπερπαραγωγές που ήδη συζητιούνται, έχουν αγαπηθεί και πρόκειται να κάνουν θόρυβο. Ιστορικό δράμα με άρωμα ανατολής, πολιτική σκοτεινή σάτιρα με οσκαρική πρωταγωνίστρια, βραβευμένη με Πούλιτζερ κατασκοπική περιπέτεια, εγκλήματα του Βορρά που ψάχνουν το φως και σούπερ ήρωες που δεν λείπουν ποτέ από το μενού, είναι οι προτάσεις μας για αυτόν τον μήνα. Ας τις δούμε όμως καλύτερα από κοντά.

SHOGUN

Οι παλαιότεροι θυμούνται την επική μίνι σειρά Shogun (1980) με πρωταγωνιστή τον Richard Chamberlain. Όπως η σύγχρονη έκδοση που απολαμβάνουμε σήμερα, έτσι και αυτή είχε βασιστεί στο μυθιστόρημα Shogun του 1975, που γράφτηκε από τον James Clavell. Καλό θα είναι, όταν βλέπουμε τέτοιες υπερπαραγωγές ,να γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα για αυτά τα μυθικά πλάσματα της Ανατολής. Οι Σαμουράι ήταν τάξη πολεμιστών, κάτι σαν τους δικούς μας ευρωπαίους Ιππότες της μεσαιωνικής Ευρώπης, με αυστηρό κώδικα συμπεριφοράς και ορκωτό καθήκον. Ο Shogun ήταν Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής και ηγεμόνας της φεουδαρχικής Ιαπωνίας, κάτι σαν τους ευρωπαίους Δούκες. Ο Σαμουράι έφερε δύο σπαθιά, το γνωστό σε όλους μας (να είναι καλά ο Ταραντίνο και η Ούμα Θέρμαν στο Kill Bill) Κατάνα (μακρύ ξίφος), και το Γουακιζάσι (μεσαίο ξίφος). Όσο για την ιδιαίτερη κόμμωση δεν ήταν τυχαία: ο λόγος που ένας Σαμουράι ξύριζε το μεσαίο μέρος του κεφαλιού του (το επονομαζόμενο chonmage), και έβαζε κερί στα υπόλοιπα μαλλιά πριν τα δέσει στον χαρακτηριστικό κόμπο, ήταν για να κάθεται το κράνος του (kabuto) σφιχτά στο κεφάλι όταν πήγαινε στη μάχη.

Επιστρέφοντας στη σειρά μας SHOGUN του FX που ήδη φιγουράρει στις καλύτερες σειρές που έχουν ποτέ κυκλοφορήσει, σκοράροντας με 9.1 στο imdb.com,  στριμάρει αποκλειστικά στο Disney+ μέσα από το Vodafone TV. Εκεί θα βρείτε όλα τα διαθέσιμα επεισόδια. Άχαστο.

Όσο για την ιστορία, που πολλές νεότερες γενιές δεν γνωρίζουν, αναφέρεται στην παρουσία ενός μυστηριώδους ευρωπαϊκού πλοίου που βρίσκεται ακυβέρνητο κοντά σε ένα ψαροχώρι της Ιαπωνίας. Ο Άγγλος κυβερνήτης του, που εμφανίζεται στην περιοχή, έρχεται φέρνοντας μυστικά που θα μπορούσαν να αλλάξουν  τις ισορροπίες της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου του 1600.

Regime

Μία από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς των αρκετών τελευταίων ετών είναι σίγουρα η Κέιτ Γουίνσλετ. Αυτό σημαίνει ότι όταν παίζει κάπου, αυτό το κάπου θα μπει στη λίστα των πραγμάτων που θα δούμε σύντομα. Στην εν λόγω σειρά, που αποτελεί την τρίτη συνεργασία της με την ΗΒΟ, η αγαπημένη μας πρωταγωνίστρια παίζει ένα ρόλο καινούργιο για την ίδια όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει: «Δεν είχα διαβάσει ποτέ ένα σενάριο σαν αυτό, όπως δεν είχα συναντήσει ποτέ έναν χαρακτήρα σαν αυτήν. Μου αρέσει το γεγονός ότι αναφέρεται σε έναν δικτάτορα και συγκεκριμένα σε μία γυναίκα δικτάτορα.» Μάλιστα όταν ξεκίνησε να οραματίζεται το ρόλο την είχαν πιάσει έντονα συναισθήματα ανασφάλειας που ξεπεράστηκαν με την πολλή δουλειά και προετοιμασία που είχε γίνει από τη δημιουργική ομάδα των συγγραφέων και από την ίδια στην προσπάθειά της να μπει στο πετσί του ρόλου.

Το στόρι μας πηγαίνει κάπου στην κεντρική Ευρώπη και σε ένα παλάτι που ζει η καγκελάριος Έλενα Βέρνχαμ, μία ασταθής και ολίγον παρανοϊκή γυναίκα, που βρίσκει για έμπιστο δικό της άνθρωπο έναν έτερο ασταθή… στρατιωτικό. Η επιρροή του αυξάνεται με τον καιρό, κάνοντας την Έλενα να θέλει συνεχώς να επεκτείνει την εξουσία της, ρισκάροντας τη διάλυση τόσο του παλατιού, όσο και ολόκληρης της χώρας.

Κέιτ Γουίνσλετ και Ματίας Σόναρτς στο THE REGIME, τη σειρά της χρονιάς από την ΗΒΟ αποκλειστικά στο Vodafone TV. Διαθέσιμα on demand και τα 6 επεισόδια της σειράς.

Sympathizer

Ό,τι πιο φρέσκο αυτόν τον μήνα έρχεται με την υπογραφή του Παρκ Τσαν Γουκ (Park Chan-wook) στη σκηνοθεσία και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στην παραγωγή, από το ΗΒΟ, την Α24 και την Rhombus Media. Πρόκειται για μία ιστορική δραματική τηλεοπτική σειρά μαύρης κωμωδίας βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 2015 του Βίετ Θαν Νιγιέν (Viet Thanh Nguyen). Μία ιστορία που εμπεριέχει κατασκοπία και περιπέτεια με έναν μοναδικό τρόπο, σε μία εποχή μετά το Βιετνάμ και βρισκόμενη πια στο Λος Άντζελες. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Χόα Ζουάντε και ο πολυβραβευμένος Ρόμπερτ Ντάουνι, σε ένα στόρι βασισμένο στο βραβευμένο με Πούλιτζερ THE SYMPATHIZER. Αποκλειστικά στο Vodafone TV από 15/4.

Veronika

Πάμε βόρεια σε μία παραγωγή της SHOWTIME και της VIAPLAY που θα δούμε αποκλειστικά στο Vodafone TV. Πρόκειται για την αστυνομική σειρά «Veronika» με τη Σουηδή σταρ Αλεξάνδρα Ράπαπορτ. Στη σειρά των οκτώ μερών, η Ράπαπορτ υποδύεται την αστυνομικό Βερόνικα Γκρεν με τον Τόμπιας Σάντελμαν («Έξοδος», «Η Αρκτική Συνοδεία») ως τον σύζυγό της Τόμας. Εκεί, σε μία μικρή πόλη, η αστυνομικός Βερόνικα Γκρεν, μητέρα δύο παιδιών, παλεύει με την περίπλοκη οικογενειακή της ζωή και έναν μυστικό εθισμό στα χάπια. Όπως αναφέρει η επίσημη περιγραφή της σειράς. «Όταν αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα και εμφανίζεται μπροστά της ένα νεκρό αγόρι, η Βερόνικα νομίζει ότι έχει χάσει το μυαλό της… Σύντομα η πρωταγωνίστρια βρίσκεται σε μια έρευνα φόνου που πηγαίνει βαθύτερα από όσο θα ήθελε να πιστέψει οποιοσδήποτε στην πόλη, όταν μαθαίνει για τη δολοφονία δύο έφηβων κοριτσιών. Πρέπει να αποκαλύψει την αλήθεια και να βρει τη σύνδεση μεταξύ των υποθέσεων για να αποτρέψει τον δολοφόνο από το να χτυπήσει ξανά. Αλλά θα την πιστέψει κανείς;».

Flash

Για το κλείσιμο σας έχουμε μία πρόταση από το σύμπαν της DC (DCU). Ήρθε η ώρα για τους λάτρεις των υπερηρώων και συγκεκριμένα για τον Flash, που γίνεται ταινία μετά από κοντά δέκα χρόνια από την ανακοίνωσή της. Βέβαια, όλο αυτό το διάστημα δεν πήγε χαμένο αν σκεφτεί κανείς τις εννέα σεζόν της τηλεοπτικής σειράς The Flash (2014).

Ένας από τους πρώτους που την είδαν σε ιδιωτική προβολή ήταν ο Τομ Κρουζ, ο οποίος ενθουσιάστηκε. Μιλάμε άλλωστε για την πρώτη ταινία του σκηνοθέτη Andy Muschietti που δεν είναι τρόμου! Σε αυτήν βλέπουμε και τον Μάικλ Κίτον που σε ηλικία 71 ετών (τη στιγμή της κυκλοφορίας αυτής της ταινίας), έγινε ο γηραιότερος ηθοποιός που έπαιξε τον Μπάτμαν σε ταινία ζωντανής δράσης ή σειράς.

Για τους λιγότερο μυημένους, η ιστορία που θα δείτε είναι η ιστορία του Μπάρι Άλεν που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να αλλάξει το παρελθόν, σε μία προσπάθεια να  σώσει την οικογένειά του. Κάθε αλλαγή όμως στο παρελθόν, σημαίνει αλλαγές στο μέλλον που παγιδεύεται σε μία εναλλακτική πραγματικότητα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Έζρα Μίλερ που γίνεται ο The Flash και παίζει αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Όλες τις παραπάνω προτάσεις θα τις βρείτε μαζί μόνο στο Vodafone TV, έναν προορισμό που φιλοξενεί τις μεγαλύτερες παραγωγές και το πρωτότυπο περιεχόμενο των μεγαλύτερων Studio της Disney παγκοσμίως, μέσω του Disney+,  όλες τις δημοφιλείς σειρές – ταινίες – ντοκιμαντέρ της ΗΒΟ αλλά και μεγάλες blockbuster ταινίες, χωρίς επιπλέον χρέωση, από την Warner Bros, όπως και μοναδικές προτάσεις από την επιτυχημένη σκανδιναβική πλατφόρμα Viaplay.

Μπορείς να αποκτήσεις το Vodafone TV ως standalone υπηρεσία ή κάνοντας νέα σύνδεση στα προγράμματα Fiber έως 1Gbps απολαμβάνοντας όλο το πλούσιο περιεχόμενο του Vodafone TV και υπερυψηλές ταχύτητες σε προνομιακή τιμή.

Πλέον με κάθε νέα σύνδεση αποκτάς και το νέο TV3 Android αποκωδικοποιητή, με ανανεωμένο εύχρηστο μενού για να βρίσκεις εύκολα και απλά αυτό που θέλεις να παρακολουθήσεις. Από το νέο μενού μπορείς να μεταβείς στα 25+ κανάλια καθώς και σε όλο το On demand περιεχόμενο για να απολαύσεις σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ καθώς και σε δημοφιλείς εφαρμογές όπως YouTube, Netflix κα. Επιπλέον, μπορείς να διαμορφώσεις το δικό σου προσωποποιημένο μενού μέσα από την κατηγορία “My Home” για να προσθέτεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο αλλά και να βλέπεις γρήγορα τις ενοικιάσεις ή και τις εγγραφές σου.

Ο νέος TV3 αποκωδικοποιητής προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες: έχεις πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές του Google Play, πρόσβαση στα ελεύθερα Digea κανάλια συνδέοντας την κεραία της τηλεόρασης, ενσωματωμένο Chromecast & Bluetooth για σύνδεση άλλων συσκευών όπως για παράδειγμα κονσόλες παιχνιδιών, τηλεκοντρόλ με μικρόφωνο για φωνητικές εντολές Google Assistant και όλα αυτά συνδέοντάς το ασύρματα με το WiFi του σπιτιού σου.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024