Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσάβι: «Η Παρί θα μας κάνει να υποφέρουμε, αλλά έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία»

Τσάβι: «Η Παρί θα μας κάνει να υποφέρουμε, αλλά έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία»

Ξεκάθαρος ο Τσάβι ενόψει της ρεβάνς της Μπαρτσελόνα με την Παρί και τη μεγάλη ευκαιρία που έχει η ομάδα του για να βρεθεί στα ημιτελικά του Champions League.

Ως μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα βλέπει ο Τσάβι τη ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν για τα προημιτελικά του Champions League.

Με το 3-2 στο πρώτο ματς οι Καταλανοί έκαναν ένα σημαντικό βήμα, αλλά έχουν δύσκολο έργο μπροστά τους αφού η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θα παίξει τα ρέστα της.

«Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που έχουμε ως σύλλογος και παίζουμε εντός έδρας. Το Monjuïc (σ.σ: γήπεδο του αγώνα) θα πρέπει να είναι σαν τις μαγικές νύχτες του Camp Nou», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» που τόνισε ότι «το κλειδί θα είναι να είμαστε ομάδα. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα και τη ζωή μας και αυτό σημαίνει να είμαστε ομάδα», ενώ ξεκαθάρισε ότι «η μετάβαση στους ημιτελικούς θα ήταν μια ηχηρή επιτυχία για τον σύλλογο, για το επιτελείο και για τους παίκτες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Η Παρί Σεν Ζερμέν θα μας κάνει να υποφέρουμε, δεν έχω καμία αμφιβολία. Οραματίζομαι έναν αγώνα πολύ παρόμοιο με τον πρώτο. Αντιμετωπίζουμε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και έναν από τους καλύτερους προπονητές. Βλέπω ένα πολύ σφικτό ματς, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι με την καλή έννοια και η ευκαιρία είναι πολύ μεγάλη», επέμεινε και ξεκαθάρισε ότι «δεν έχω δει παιχνίδι του Λουίς Ενρίκε στο οποίο να μην έχει πάει στην επίθεση».

Με σημαντικά προβλήματα

Προειδοποίησε ότι «οι απουσίες θα είναι αισθητές. Οι τιμωρίες των Σέρχι και Κρίστενσεν είναι σημαντικές. Αλλά το κλειδί θα είναι να είσαι ομάδα. Αν είμαστε ομάδα έχουμε πολλά να κερδίσουμε. Ο Ραφίνια μπορεί να είναι διαφορά σε πολλά παιχνίδια, αλλά η λέξη κλειδί είναι ομάδα, και για τον Ράφα επίσης. Έχει βελτιωθεί και πάντα δουλεύει σκληρά για την ομάδα».

Ο ίδιος, προσωπικά, αισθάνεται «καλά, είναι υπερήφανος και χαρούμενος που έχει αυτή την ευκαιρία. Είμαι ενθουσιασμένος, όπως και οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα, και εσείς (ο Τύπος)». Σε σχέση με κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του Αντσελότι, δήλωσε ότι «Είμαι με τον Αντσελότι, ότι οι νίκες δίνουν ανακούφιση και οι ήττες δεν σε αφήνουν να ζήσεις».

Αν ο αγώνας είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια, το σκορ 2-3 θα ήταν πολύ πιο πολύτιμο λόγω της διπλής αξίας των εκτός έδρας τερμάτων: «Το σημαντικό είναι ότι είμαστε ένα γκολ μπροστά. Η νίκη μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο».

Επαίνεσε τον Λουίς Ενρίκε, τον οποίο έβαλε στο ίδιο επίπεδο με τον Γκουαρντιόλα και τον Λουίς Αραγονές στην καριέρα του: «Είναι οι προπονητές που είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο πάνω μου, όταν πρέπει να πάρω μια απόφαση θυμάμαι πολλούς Πεπ, Λουίς και Αραγονές». Και, όσον αφορά τους Λαμίνε Γιαμάλ και Κουμπαρσί, τους πιο νέους, και το αν πρέπει να έχουν επιπλέον κίνητρα, εξήγησε ότι «είναι δύο άνθρωποι που ζητούν πολλά. Πάντα ζητάνε, αλλά δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κίνητρο σε ένα παιχνίδι σαν αυτό»

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024