Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η γενιά «Ζ» διαμορφώνει και διαμορφώνεται από το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον

Η γενιά «Ζ» διαμορφώνει και διαμορφώνεται από το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον

H Μαρίνα Βερνίκου, επικεφαλής του genz.gr, παρουσίασε την προσωπική της εμπειρία, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η Γενιά Ζ

Στο πλαίσιο του Youth Fair Erasmus Leaders 2024, που διοργανώθηκε από το ESN Greece στην Τεχνόπολη στις 13 και 14 Απριλίου, η Μαρίνα Βερνίκου, επικεφαλής του genz.gr, παρουσίασε την προσωπική της εμπειρία, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η Γενιά Ζ στην εργασιακή σφαίρα αλλά και το πως αυτή η γενιά έχει αλλάξει, αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα τον εργασιακό χώρο.

Όπως είπε, «είμαστε μια γενιά η οποία μεγαλώνοντας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με δύο πολύ μεγάλες κρίσεις. Η μία είναι η οικονομική κρίση, η οποία ήταν παγκόσμια. Βέβαια στην Ελλάδα υπήρχαν οικογένειες που βρεθήκαν στο μηδέν, ήμασταν σε μια ηλικία αρκετά μικρή και βλέπαμε τους γονείς μας να προσπαθούν να βρουν δουλειές για να μπορέσουν να μας συντηρήσουν. Αυτό σήμαινε ότι στο σπίτι μπορεί να μην υπήρχε καλό κλίμα», σημείωσε.

Αναφερόμενη στην επίδραση της πανδημίας, τόνισε ότι «ήρθε και ο covid, η δεύτερη κρίση, που εκεί τα αποτελέσματα δεν έχουν φανεί ακόμα και δεν ξέρω πότε θα φανούν. Σίγουρα έχει επηρεάσει – σε κάποια κομμάτια της κοινωνικοποίησης ίσως – στο κομμάτι του πόσο ομαδικός είσαι καθώς κλείστηκες σε ένα σπίτι και όλα τα έκανες από ένα λάπτοπ».

«Ένα καλό εργασιακό περιβάλλον»

Εκφράζοντας τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της Γενιάς Ζ από τον χώρο εργασίας, η Μαρίνα εξήγησε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν εταιρείες που προσπαθούν να ακολουθήσουν τις τάσεις των νέων. «Έχουν ανοίξει τα μυαλά τους, βλέπουν πως λειτουργούν οι αγορές κλπ», υπογράμμισε.

Ωστόσο όπως αντέτεινε «υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές εταιρείες οι οποίες λειτουργούν παραδοσιακά. Δεν βλέπουν τους νέους ως κεφάλαιο, που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να κερδίσουν κάτι. Έτσι δεν δίνουν και σε εμάς τις ευκαιρίες που χρειαζόμαστε για να εξελιχθούμε. Μερικές φορές εκεί μας παρεξηγούν».

Κλείνοντας, επισήμανε τη σημασία του εργασιακού περιβάλλοντος για τη Γενιά Ζ. «Ένα βασικό που ψάχνουμε είναι ένα καλό (εργασιακό) κλίμα και ευκαιρίες που μπορούμε να βρούμε μέσα στην εργασία ώστε να εξελιχθούμε και εμείς οι ίδιοι πάνω σε αυτό που έχουμε επιλέξει να κάνουμε, τουλάχιστον να γνωρίζουμε που μπορούμε να συνεχίσουμε πιο δυναμικά και που όχι».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024