Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέση Ανατολή: Ισραήλ, Ιράκ και Ιορδανία κλείνουν τον εναέριο χώρο τους

Μέση Ανατολή: Ισραήλ, Ιράκ και Ιορδανία κλείνουν τον εναέριο χώρο τους

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τον εναέριο χώρο του στις 00.30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) - Κλείνουν τον εναέριο χώρο τους προσωρινά το Ιράκ και η Ιορδανία

Το Ισραήλ θα κλείσει τον εναέριο χώρο του στις 21.30 GMT (00.30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, μετά την επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του συστήματος ασφαλείας, από τις 00:30 απόψε το βράδυ, ο εναέριος χώρος του κράτους του Ισραήλ θα κλείσει για τις διεθνείς και εγχώριες πτήσεις», ανέφερε.

«Λόγω της καθυστέρησης στην άφιξη των πτήσεων στο Ισραήλ, το πρόγραμμα των πτήσεων από το Τελ Αβίβ αναμένεται να αλλάξει. Το αεροδρόμιο Ραμόν θα είναι κλειστό για την κυκλοφορία. Το επιβατικό κοινό παρακαλείται να ενημερωθεί από τις αεροπορικές εταιρείες και από την ιστοσελίδα της αρχής του αεροδρομίου για τις νέες ώρες πτήσεων πριν φτάσει στο αεροδρόμιο», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε ανάλογα με τις εξελίξεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Κλείνει ο εναέριος χώρος του Ιράκ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράκ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο εναέριος χώρος της χώρας θα κλείσει προσωρινά για όλα τα εισερχόμενα, αναχωρούντα και διερχόμενα αεροσκάφη, από τις 23:30 τοπική ώρα έως τις 5:30 το πρωί της Κυριακής, μετά τις ανακοινώσεις για επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου αποτελεί προληπτικό μέτρο, που αποσκοπεί στη διασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας της πολιτικής αεροπορίας εντός του ιρακινού εναέριου χώρου.

Η ιρακινή ΥΠΑ ανέφερε ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από ενδελεχή αξιολόγηση κινδύνου, που διενεργήθηκε από τις ιρακινές αρχές και πρόσθεσε ότι το κλείσιμο μπορεί να παραταθεί με βάση τις περαιτέρω εξελίξεις στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι και η Ιορδανία ανακοίνωσε νωρίτερα πως κλείνει τον εναέριο χώρο της.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024