Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σέρρες: Δύο 15χρονες ξυλοκόπησαν συμμαθήτριά τους και ανέβασαν βίντεο στο Instagram

Σέρρες: Δύο 15χρονες ξυλοκόπησαν συμμαθήτριά τους και ανέβασαν βίντεο στο Instagram

Το νέο περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης κατά της ενδοσχολικής βίας, που δεν φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα

Ως φαίνεται, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού μόνο αποτρεπτικά δεν αποδεικνύονται, καθώς τα περιστατικά ξυλοδαρμών και bullying ανάμεσα σε ανηλίκους βαίνουν εντεινόμενα.

Την ώρα του διαλείματος η μία μαθήτρια χτύπησε τη συμμαθήτριά της με τη δεύτερη να βιντεοσκοπεί τη σκηνή

Αυτή τη φορά άγριος ξυλοδαρμός σημειώθηκε μέσα σε προαύλιο σχολείου στις Σέρρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, πρωταγωνίστριες ήταν δύο μαθήτριες 15 ετών, όταν την ώρα του διαλείματος η μία από αυτές χτύπησε μια τρίτη μαθήτρια με τη δεύτερη να βιντεοσκοπεί τη σκηνή και να την ανεβάζει στο Instagram.

Οι δύο μαθήτριες συνελήφθησαν από την Αστυνομία και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες. Ακολούθως, η εισαγγελέας Σερρών θα αποφασίσει για την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά τις δύο μαθήτριες αλλά και τους γονείς τους.

Τα μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι στα κυβερνητικά μέτρα συμπεριλαμβάνονται η επαναφορά της πενθήμερης αποβολής και του διαχωρισμού των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες, η οικονομική επιβάρυνση των γονέων για την κάλυψη του κόστους ζημιών που έχουν κάνει τα παδιά τους, η ψηφιοποίηση το απουσιολογίου, του βιβλίου ύλης και των βαθμολογικών επιδόσεων των μαθητών ώστε οι γονείς να είναι ανά πάσα στιγμή ενήμεροι.

Επίσης παραμένει η απαγόρευση των κινητών, ενώ σε περίπτωση χρήση τους εναντίον άλλων μαθητών (μέσω βίντεο, φωτογραφιών κ.λπ.), οι ανήλικοι δράστες θα αντιμετωπίζουν την ποινή αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στα μέτρα καταγγέλλοντας ότι ελήφθησαν επικοινωνιακά, ενώ δηλώνουν ότι το bullying δεν θα καταπολεμηθεί με παραπάνω απουσίες και αυταρχισμό.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024