Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος ισχυρός σεισμός στην Εύβοια

Νέος ισχυρός σεισμός στην Εύβοια

Μετά τα 4,5 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί το πρωί, ο Εγκέλαδος «χτύπησε» και πάλι

Στο χορό των Ρίχτερ βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο η Εύβοια. Μετά τον ισχυρό σεισμό των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που καταγράφηκε στις 05:23 το πρωί του Σαββάτου (13/4), με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας, ο Εγκέλαδος «χτύπησε» και πάλι.

Ο νέος σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα, λίγο πριν τις 20:00, βγάζοντας ξανά τους κατοίκους στο δρόμο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε επίκεντρο 2 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας, ενώ το εστιακό της βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Τι κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για τον σεισμό της Εύβοιας

12 σεισμοί σε 24 ώρες ταρακούνησαν το νησί

Συνολικά 12 σεισμικές δονήσεις έχουν καταγράψει οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας το τελευταίο 24ωρο.

Η μεγαλύτερη δόνηση ήταν αυτή των 4,5 Ρίχτερ, ωστόσο ακολούθησαν άλλοι επτά σεισμοί, μικρότερης έντασης στην περιοχή, με τους επιστήμονες να εξετάζουν το ενδεχόμενο ο σεισμός που σημειώθηκε στις 05:23 να ήταν ο κύριος σεισμός.

Άλλωστε, οι δονήσεις που κατεγράφησαν στη συνέχεια είχαν μικρότερη ένταση, με τους ισχυρότερους να φτάνουν στους 3,8 και 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, στις 06:14 και στις 06:36 αντίστοιχα.

«Παρακολουθούμε δεν ανησυχούμε»

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τον σεισμό των 4,5 ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε ότι «υπήρχαν δονήσεις αρκετή ώρα πριν, το επίκεντρο τοποθετείται στα Βασιλικά της Εύβοιας μεταξύ των δήμων Αιδηψού και Λίμνης».

«Δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς»

Επίσης, σημείωσε πως «ο σεισμός ήταν έντονος, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές, μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, έγινε επικοινωνία με τους Δημάρχους Λίμνης και Αιδηψού, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο σεισμός δημιούργησε την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος αλλά αυτό συνέβη γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμούνταν εκείνη την ώρα και τον αντιλαμβάνονται πιο δυνατά. Δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη περιοχή».

Όπως σημείωσε ο κ. Λέκκας «κάνουμε τα πάντα για την πρόληψη. Θα γίνει μεγάλη άσκηση στην Κρήτη 22,23,24 του μήνα, με στόχο να προετοιμαζόμαστε για να είμαστε ασφαλής, αφού ο σεισμός δεν προβλέπεται».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024