Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θράκη: Ένταση μουσουλμάνων με τον ψευτομουφτή σε τζαμί - Επέμβαση της Αστυνομίας

Θράκη: Ένταση μουσουλμάνων με τον ψευτομουφτή σε τζαμί – Επέμβαση της Αστυνομίας

Μετά τον θάνατο του Ιμάμης Σμίνθης, ο Μουσταφά Τράμπα προσπάθησε να επιβάλει με το «έτσι θέλω» στους πιστούς τον Ιμάμη που θα εξυπηρετούσε τις προθέσεις του

Επεισόδιο σημειώθηκε στο Τέμενος της Σμίνθης με τον ψευτομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα, να εκδιώχνεται από τους πιστούς της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης κατά την διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής (12/04).

Όπως μεταδίδει το pameevro.gr, ο ίδιος επιχείρησε στην προσευχή της Παρασκευής να επιβάλει στους πιστούς μουσουλμάνους τον Ιμάμη της επιλογής του και για τον λόγο αυτό προκλήθηκε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να παρέμβει η ΕΛΑΣ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το χρονικό της έντασης

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης, όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο βδομάδες, όταν ο Ιμάμης Σμίνθης -επί 30 και πλέον χρόνια- Αχμετσίκ Μεχμέτ, αρρώστησε και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και διασωληνώθηκε.

Εν μέσω Ραμαζανιού, τις προσευχές στη Σμίνθη τελούσε ο αντικαταστάτης του, ωστόσο ο Ιμάμης Ξάνθης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Δύο μόλις μέρες μετά την κηδεία του Ιμάμη, ο ψευτομουφτής της περιοχής, Μουσταφά Τράμπα, προσπάθησε να επιβάλει όχι μόνο την παρουσία του αλλά και τον Ιμάμη της επιλογής του στους πιστούς, με εκείνους να αντιδρούν έντονα. Μάλιστα, ο Μουσταφά Τράμπα δεν δίστασε να ανέβει στις σκάλες του Τεμένους ώστε να ενημερώσει τους πιστούς για τις προθέσεις του.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024