Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
3 υπέροχα audio books για παιδιά

3 υπέροχα audio books για παιδιά

Τα ακουστικά βιβλία θα το προετοιμάσουν και θα κάνουν πιο εύκολη και θελκτική την ανάγνωση.

Τα βιβλία είναι μια εξαιρετική μορφή ψυχαγωγίας για τα παιδιά. Δεν χρειάζεστε μπαταρίες, φορτιστές, καλώδια ή οδηγίες. Το παιδί μπορεί απλά να ανοίξει και να απολαύσει ένα βιβλίο ενώ παράλληλα κερδίζει και πολλά άλλα οφέλη, όπως η ενισχυμένη δημιουργικότητα και φαντασία.

Όταν μάλιστα το διάβασμα αποτελεί μέρος της οικογενειακής σας ρουτίνας, οι γλωσσικές δεξιότητες των παιδιών αναπτύσσονται ενώ μέσα από τις μυθικές ιστορίες μπορείτε να ενσταλάξετε στα παιδιά σημαντικές αξίες και μαθήματα για την πραγματική ζωή.

Τα παιδιά που διαβάζουν παιδικά βιβλία εκτός σχολείου εξελίσσουν την νοητική τους ικανότητα, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους ενώ καλλιεργούν και την κριτική τους σκέψη

Μην ξεχνάτε να διαβάζετε τα βιβλία που τους αρέσει να διαβάζουν. Επιλέξτε βιβλία και ιστορίες λαμβάνοντας υπόψη τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, όποια κι αν είναι αυτά, γιατί είναι πιο πιθανό να τα διαβάσουν εφόσον βρίσκουν την δραστηριότητα διασκεδαστική και ευχάριστη.

Ενας πολύ καλός τρόπος να διαβάζουν τα παιδιά βιβλία είναι… να τα ακούν!

Ξεκινήστε, προτείνοντάς τους να δοκιμάσουν ένα ακουστικό βιβλίο, μιας και η αφήγηση μίας ιστορίας ισοδυναμεί με το διάβασμα της. Με το να ακούν κάποιον να διαβάζει, κατανοούν καλύτερα την έννοια της ευφράδειας, πως δηλαδή διαβάζει κάποιος σωστά, με παύσεις αλλά και χρωματίζοντας την φωνή του. Μπορεί να το ακούει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας θέλει, πηγαίνοντας ή γυρνώντας από το σχολείο, ακόμα και λίγο πριν κοιμηθεί.

Τα ακουστικά βιβλία θα το προετοιμάσουν και θα κάνουν πιο εύκολη και θελκτική την ανάγνωση.

Όποια και αν είναι η ηλικία του παιδιού σας θα βρείτε πολλά βιβλία με τραχούδια/ ήχους /cd, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.grσε βιβλία ενώ θα τα παραλάβετε όλα στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μάλιστα θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην υπηρεσία παράδοσης SHOPFLIX ME TH MIA.

Για να σας βοηθήσουμε σας προτείνουμε τρία υπέροχα βιβλία που θα λατρέψουν τα παιδιά σας

Ο εγωιστής γίγαντας

 Ποιος δε θυμάται την τρυφερή ιστορία του εγωιστή γίγαντα, ο οποίος δεν άφηνε τα παιδιά να παίζουν στον πανέμορφο κήπο του; Και πώς μαλάκωσε ξαφνικά η σκληρή καρδιά του όταν γνώρισε την αγάπη στο πρόσωπο ενός μικρού παιδιού; Το πολυαγαπημένο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ σε μια εμπνευσμένη μουσικοπαραμυθένια διασκευή για παιδιά και μεγάλους. Στο cd που συνοδεύει το βιβλίο συμμετέχουν: ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης, ο οποίος διευθύνει την ορχήστρα και έχει γράψει τη μουσική, οι σολίστ: Μαρία Διαμαντή, σοπράνο, και Δημήτρης Ηλίας, τενόρος, και χορωδία παιδιών Ελλήνων ομογενών του Καναδά. Τη διασκευή για όπερα έχει κάνει η Μαρία Μπουράνη. Η ηχογράφηση έγινε στην Chroma Musika Sinfonietta, την εταιρεία που με βάση το Μόντρεαλ προωθεί την ελληνική κλασική μουσική στην Βόρεια Αμερική, και την επιμελήθηκε ο Dr. Mark Corwin. Η ηχογράφηση ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν με μία συμφωνική ορχήστρα και να μάθουν πώς δημιουργείται ένα cd κλασικής μουσικής. Την έκδοση συμπληρώνει η υπέροχη εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου, η οποία έχει, επίσης, μεγαλώσει στο Μόντρεαλ του Καναδά και σπούδασε εκεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. www.chromamusika.com

Παραμύθι Χωρίς Όνομα με Cd

Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος, γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό, σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει? το θησαυροφυλάκιο αδειάζει? η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση, ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό τη μικρή του αδελφή και μετά από πολλές περιπέτειες, θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα.

Εδώ Λιλιπούπολη

 Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο «Εδώ Λιλιπούπολη – Τα τραγούδια» με τους στίχους και τις παρτιτούρες για πιάνο της πιο δημοφιλούς παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής. Η έκδοση συνοδεύεται από εισαγωγικά κείμενα των: Ελένης Βλάχου, Ρεγγίνας Καπετανάκη, Μαριανίνας Κριεζή, Θωμά Κοντογεώργη, Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος και Νίκου Χριστοδούλου. Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πόλη που την έλεγαν «Λιλιπούπολη». Σ’ αυτή την πόλη ο δημοσιογράφος Μπρίνης καλούσε κάθε πρωί μικρούς και μεγάλους με το προσκλητήριο «Εδώ Λιλιπούπολη!», κι άρχιζε μια περιπέτεια φανταστική και συνάμα θρυλική. Η διαχρονική αφοσίωση και η αγάπη των φίλων της «Λιλιπούπολης» δικαίωσαν τον Μάνο Χατζιδάκι, που με γενναιότητα υποστήριξε αυτούς που μίλησαν στα παιδιά υπεύθυνα με καθαρή ποιοτική γλώσσα και με γενναιοδωρία τούς πρόσφερε όλα όσα χρειάζονταν για να μετατρέψουν ένα όνειρο σε πραγματικότητα.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024