Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετρέλαιο: Υποχωρεί στη σκιά του πληθωρισμού

Πετρέλαιο: Υποχωρεί στη σκιά του πληθωρισμού

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό επισκίασαν τους φόβους για ενδεχόμενο ιρανικό χτύπημα στο Ισραήλ

Υποχωρούν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου υποχώρησαν, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό επισκίασαν προς το παρόν τους φόβους για ενδεχόμενο ιρανικό χτύπημα στο Ισραήλ.

Το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου West Texas Intermediate μειώθηκε κατά 74 σεντς ή 0,86%, στα 85,47 δολάρια το βαρέλι. Το Brent του Ιουνίου υποχώρησε κατά 50 σεντς, ή 0,55%, στα 89,97 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 1% την Τετάρτη μετά την δημοσίευση του Bloomberg News ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θεωρούν επικείμενη μια ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ.

Ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν κατά την πρωινή διαπραγμάτευση της Πέμπτης, καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό στοιχειώνουν επίσης την αγορά, καθώς ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού αυξήθηκε υψηλότερα από το αναμενόμενο τον Μάρτιο. Ωστόσο ο πληθωρισμός χονδρικής τον Μάρτιο κινήθηκε χαμηλότερα από το αναμενόμενο, αλλά σε δωδεκάμηνη βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε σε 2,1%, που ήταν το μεγαλύτερο άλμα που είχε σημειώσει από τον Απρίλιο του 2023. Η αύξηση υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να παραμείνει υψηλά/

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αναμένεται τώρα να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, πολύ αργότερα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, με μόνο δύο μειώσεις να γίνονται τώρα για το έτος, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Τα χαμηλότερα επιτόκια συνήθως τονώνουν την οικονομική ανάπτυξη, η οποία τροφοδοτεί τη ζήτηση αργού πετρελαίου. Ο επίμονος πληθωρισμός εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με το εάν η οικονομία των ΗΠΑ θα πετύχει μια ήπια προσγείωση φέτος.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024