Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία ζητά αυτοσυγκράτηση στη Μέση Ανατολή και αποτρέπει τους πολίτες της να ταξιδεύουν στις χώρες της

Η Ρωσία ζητά αυτοσυγκράτηση στη Μέση Ανατολή και αποτρέπει τους πολίτες της να ταξιδεύουν στις χώρες της

«Αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό για όλους να διατηρήσουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε πλήρη αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο κάλεσε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποτρέψουν το χάος στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν υπήρξαν αιτήματα προς τη Ρωσία να μεσολαβήσει μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, αν και ο Πεσκόφ δήλωσε ότι το ισραηλινό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό αποτελεί παραβίαση όλων των αρχών του διεθνούς δικαίου.

«Αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό για όλους να διατηρήσουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε πλήρη αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή, η οποία δεν λάμπει ακριβώς με σταθερότητα και προβλεψιμότητα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πιστεύουν ότι επίκειται επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Το Ιράν έχει ορκιστεί εκδίκηση για την αεροπορική επιδρομή της 1ης Απριλίου στο συγκρότημα της πρεσβείας του στη Δαμασκό, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο ιρανοί στρατηγοί και άλλοι πέντε αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης – κλιμακώνοντας περαιτέρω τις εντάσεις σε μια περιοχή που έχει ήδη συγκλονιστεί από τον πόλεμο στη Γάζα.

«Θα πρέπει να απέχετε από τα ταξίδια»

Παράλληλα, νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα πρέπει να απέχουν από ταξίδια στη Μέση Ανατολή, ιδίως στο Ισραήλ, το Λίβανο και τα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πιστεύουν ότι επίκεινται μεγάλα πλήγματα με πυραύλους ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ιράν εναντίον στρατιωτικών και κυβερνητικών στόχων στο Ισραήλ, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg, επικαλούμενο αμερικανικές και ισραηλινές πηγές ασφαλείας.

Άλλωστε μετά την πολύνεκρη επίθεση του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, το Ιράν δήλωσε ότι το Ισραήλ «πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί».

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024