Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πάτησα 7 φορές το panic button αλλά δεν λειτούργησε» - Σοκάρει καταγγελία θύματος ενδοοικογενειακής βίας

«Πάτησα 7 φορές το panic button αλλά δεν λειτούργησε» – Σοκάρει καταγγελία θύματος ενδοοικογενειακής βίας

Την ώρα που η κυβέρνηση ζητά από τις γυναίκες που βιώνουν βία να μιλήσουν, ένα από τα θύματα καταγγέλλει ότι «δεν την άκουσαν».

Το μήνυμα του πατέρα της αδικοχαμένης Κυριακής Γρίβα, η οποία έπεσε νεκρή από το χέρι του πρώην συντρόφου της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, ήταν σαφές προς όλα τα κορίτσια που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση με την αδικοχαμένη 28χρονη κοπέλα: «Μιλήστε, μιλήστε, μιλήστε».

Στο ίδιο μήκος και οι «οδηγίες» από ειδικούς, στελέχη αλλά και τους πολιτικούς προϊοσταμένους της ΕΛ.ΑΣ., που έδειξε με το χειρότερο τρόπο τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού, οι οποίοι ζητούν από τα θύματα να εγκαταστήσουν το panic button και να το χρησιμοποιήσουν όταν βρεθούν σε δύσκολη στιγμή ή να καλέσουν απευθείας τις ειδικές γραμμές της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Δεν ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ.»

Όπως αναφέρει ωστόσο, μια γυναίκα που έχει πέσει επανειλημμένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, όταν και η ίδια θέλησε να ακουστεί, κανείς δεν την άκουσε.

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε στο STAR η γυναίκα που βιώνει συστηματικά κακοποιητική συμπεριφορά από τον πρώην σύζυγό της, το panic button δεν λειτούργησε παρότι το πάτησε 7 φορές κι έτσι δεν ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία όσο ήταν σε κίνδυνο.

Μάλιστα, το συμβάν όπως το περιγράφει η 40χρονη γυναίκα, έγινε μετά τη δολοφονία της άτυχης 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους.

«Μετά τον θάνατο της Κυριακής εγώ πάτησα το button συνεχόμενα 7 φορές και δεν ενεργοποιήθηκε στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να καλέσω το 100» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει ότι της έχουν προτείνει οι Αρχές. «Σε όλα αυτά τα χρόνια έχω καταθέσει επτά μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία, έχω πάει σε ιατροδικαστές, έχω κάνει τα πάντα» εξήγησε.

«Φοβάμαι να πάω μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα. Με έχει στείλει άπειρες φορές στο νοσοκομείο με μώλωπες, με παραμόρφωση προσώπου. Ζήλευε και τον ίδιο μου τον πατέρα. Με κακοποιούσε παντού, ακόμα και στον εργασιακό χώρο, στο σπίτι, μπροστά στα παιδιά μας…» τόνισε.

Τέλος, η γυναίκα που μίλησε για τα όσα βιώνει, σοκάρει τονίζοντας ότι βρίσκει απέναντί της τα ίδια της τα παιδιά. «Τα παιδιά μας θεωρούν τον ξυλοδαρμό ένα φυσιολογικό πράγμα. Δεν με θεωρούν μητέρα τους γιατί έφυγα από αυτή την κατάσταση» υπογράμμισε.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024