Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός για την Σοφία

Συναγερμός για την Σοφία

«Η βασίλισσα Σοφία εισήχθη επειγόντως στην κλινική Ruber στη Μαδρίτη», μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ» - ποια είναι η διάγνωση και η συνέχεια μιας γυναίκας με δυνατό ανοσοποιητικό

«Η βασίλισσα Σοφία εισήχθη εκτάκτως στην κλινική Ruber της Μαδρίτης ως αποτέλεσμα ουρολοίμωξης, σύμφωνα με πηγές από τον Βασιλικό Οίκο. Μια πάθηση, καταρχήν πολύ συχνή, που δεν είναι σοβαρή», μεταδίδει το «Μουχέρ Οϊ» και τονίζει:

«Μάλιστα, δηλώνουν ότι η εξέλιξη της βασίλισσας Σοφίας, που παρευρέθηκε στον γάμο της Αλμέιδας και της Τερέζας Ουρκίχο, είναι «πολύ ευνοϊκή». Ακόμα κι έτσι, θα πρέπει να είμαστε ενήμεροι για τα νέα που μπορεί να προκύψουν τις επόμενες ώρες. Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες μαρτυρίες ή ντοκουμέντα για να αξιολογηθεί σε βάθος η κατάσταση.

Σε αντίθεση με τον σύζυγό της, βασιλιά Χουάν Κάρλος, η βασίλισσα Σοφία έχει γενικά καλή υγεία. Στα 85 της, είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και συνέχισε να διατηρεί τη δική της ατζέντα μέσα στη βασιλική οικογένεια καθώς συνεχίζει να είναι μια από τις πιο αξιόλογες προσωπικότητες του θεσμού. Στην πραγματικότητα, πρέπει να πάμε δεκαετίες πίσω για να βρούμε νοσηλεία της βασίλισσας. Ήταν στην Ελλάδα και λέγεται ότι πριν από εξήντα χρόνια (!) είχε υποβληθεί σε επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα.

Το ίδιο Σαββατοκύριακο είδαμε τη βασίλισσα Σοφία να απολαμβάνει έναν από τους γάμους της χρονιάς, αυτόν του José Luis Martínez-Almeida, δημάρχου της Μαδρίτης, με την Teresa Urquijo. Μια ευκαιρία που χρησίμευσε επίσης για να επανενωθεί με τον σύζυγό της, βασιλιά Χουάν Κάρλος, ο οποίος ζει στο Άμπου Ντάμπι, όπως και ο εγγονός της Froilán.

Κάποια βίντεο της βασίλισσας Σοφίας εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του εορτασμού του γάμου του δημάρχου της Μαδρίτης και δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι θα μπορούσε να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Πολύ κομψή, έβγαλε και φωτογραφίες με πολλούς από τους καλεσμένους, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να της δείξουν τον μεγάλο τους θαυμασμό.

Η βασίλισσα Σοφία παρευρέθηκε επίσης στην κηδεία του ανιψιού της, Fernando Gómez-Acebo, ο οποίος πέθανε στις 2 Μαρτίου, θύμα χρόνιας αναπνευστικής πάθησης, η οποία τον τελευταίο καιρό είχε επιδεινωθεί από τον Covid και τη γρίπη Α. Ένα βαρύ πλήγμα για την οικογένεια και επίσης για τους επίτιμους βασιλιάδες, που διατηρούσαν πολύ στενή σχέση μαζί του.

Η βασίλισσα Σοφία απόλαυσε και την πρόσφατη Μεγάλη Εβδομάδα, με μια ιστορική επίσκεψη στη Μάλαγα, όπου την υποδέχτηκαν με μεγάλη στοργή. Χωρίς αμφιβολία, η μητέρα του βασιλιά Φελίπε ΣΤ’ ήξερε πώς να ξεπεράσει την καταιγίδα που προκλήθηκε από τα διαδοχικά σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί ο σύζυγός της.

Μία από τις μεγαλύτερες χαρές της Βασίλισσας Σοφίας τον τελευταίο καιρό ήταν η προοδευτική προσέγγιση της Ινφάντα Κριστίνας προς την υπόλοιπη οικογένειά της. Ο δύσκολος χωρισμός της και το διαζύγιο που ακολούθησε με την πρώην Δούκισσα της Πάλμα φαίνεται να έχει τελειώσει και η βασίλισσα της ήταν πάντα μεγάλο στήριγμα.

Μια άλλη κρίσιμη φιγούρα αυτή τη στιγμή για τη Βασίλισσα Σοφία αυτή τη στιγμή είναι η αδερφή της Ειρήνη, η οποία είναι σε πολύ κακή κατάσταση υγείας και της οποίας είναι πολύ προσεκτική. Όποτε μπορεί, την παίρνει μαζί του και δείχνουν ότι η ένωσή τους είναι άρρηκτη.

Η ανάγκη να μεταφερθεί επειγόντως η επίτιμη βασίλισσα στο νοσοκομείο ήταν έκπληξη αφού εθεάθη σε φαινομενικά καλή κατάσταση τις τελευταίες ημέρες.

Εξετάζοντας το αρχείο της εφημερίδας, η μόνη σοβαρή ασθένεια που είχε να αντιμετωπίσει η επίτιμη – πέρα από ένα κρυολόγημα που δεν αναφέρθηκε στα μέσα ενημέρωσης – την επηρέασε συγκεκριμένα στις 23 Μαΐου 2022. Η Doña Sofía είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ακριβώς όταν έγινε η πρώτη επανένωση μεταξύ του εξόριστου συζύγου της και του γιου της Felipe στη Zarzuela.

Η σιδερένια υγεία του έρχεται σε αντίθεση με την εύθραυστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πριγκίπισσα Ειρήνη, η αδερφή του και πιστή αδελφή ψυχή της. Αφού ο αδερφός της Κωνσταντίνος πέθανε στις αρχές του περασμένου έτους μετά από εγκεφαλικό, είναι αυτή που ανησυχεί περισσότερο τους επίτιμους, αφού αποκαλύφθηκε ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Εστιασμένη στη θεσμική της δραστηριότητα ως μέλος της Βασιλικής Οικογένειας και στο κοινωνικό έργο στην κεφαλή του ιδρύματός της, δεν φαίνεται ότι η Doña Sofía έχει καμία πρόθεση να συνταξιοδοτηθεί στο εγγύς μέλλον. Ποιο είναι το μυστικό των φαινομενικά ανεξάντλητων ενεργειών του στα 85 της χρόνια; Όλα δείχνουν ότι για αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό ο υγιεινός τρόπος ζωής της.

Η πρώην Βασίλισσα της Ελλάδας, μπορεί να καυχηθεί για την καλή της υγεία χάρη στη διατροφή της. Η σύζυγος του Χουάν Κάρλος Α’ διατηρεί πρακτικά χορτοφαγική διατροφή εδώ και δεκαετίες, αφού ο πατέρας της, ο βασιλιάς Παύλος Α’ της Ελλάδας, πέθανε το 1964 από καρκίνο στο στομάχι. Αυτό τον οδήγησε να φροντίσει προσεκτικά τη διατροφή του, στην οποία το κόκκινο κρέας και το αλκοόλ δεν έχουν θέση. Η μόνη της ιδιοτροπία; Η σοκολάτα.

Άλλο ένα από τα μυστικά της, σύμφωνα με το περιοδικό ‘Hello!’ είναι να ακολουθεί τις αρχές της αρχαίας ιατρικής της Αγιουρβέδα, μιας ινδικής πειθαρχίας που προάγει την ισορροπία μεταξύ σώματος και νου και στην οποία πιστεύουν επίσης διάσημοι άνθρωποι όπως η Μαντόνα και η Gwyneth Paltrow».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024