Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Μέτρα κοροϊδία, η κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτο τον πληθωρισμό κερδών

ΠΑΣΟΚ: Μέτρα κοροϊδία, η κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτο τον πληθωρισμό κερδών

Ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως το πλέον ανησυχητικό είναι ότι η ακρίβεια στη χώρα μας «αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά με την ανοχή της κυβέρνησης»

«Την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη ο πληθωρισμός υποχωρεί, οι τιμές στην Ελλάδα αυξήθηκαν τον Μάρτιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ», σημειώνει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει πως ο πληθωρισμός τροφίμων βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τριάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στην προτελευταία θέση σύμφωνα με τη EUROSTAT.

Και υπογραμμίζει ότι τα μέτρα που εξήγγειλε «πανηγυρικά» η κυβέρνηση τον Ιανουάριο, με περίοδο έναρξης τον Μάρτιο, «αποδεικνύονται μέτρα κοροϊδία», αφού ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο «αντί να μειωθεί, παρουσίασε αύξηση 1,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο».

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα κέρδη των λίγων και ισχυρών»

Ο αρμόδιος τομέας του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει, επίσης, πως το πλέον ανησυχητικό είναι ότι η ακρίβεια στη χώρα μας «αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά με την ανοχή της κυβέρνησης».

«Ο ‘πληθωρισμός κερδών’ γκρεμίζει το κυβερνητικό αφήγημα για την εισαγόμενη ακρίβεια», επισημαίνει, «καθώς σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, το 2021-22, οι επιχειρήσεις αύξησαν πολύ περισσότερο τις τιμές τους και διεύρυναν τα περιθώρια κέρδους τους σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Στη βιομηχανία αυτή η αύξηση έφτασε στο 19,5% το 2022, σε εμπόριο, ξενοδοχεία-εστιατόρια, μεταφορές και αποθήκευση στο 17%».

Τα στοιχεία αυτά, σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, «επιβεβαιώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ελέγξει την αγορά και να προστατέψει την αγοραστική δύναμη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και της μεσαίας τάξης», ενώ προσθέτει πως «ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα κέρδη των λίγων και ισχυρών».

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται, με τις προτάσεις που έχει καταθέσει από την αρχή της κρίσης, να προστατεύσει το λαϊκό εισόδημα και να υπηρετήσει ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα ανάπτυξης, που θα δίνει διέξοδο και προοπτική σε όλους του πολίτες», αναφέρει καταληκτικά..

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024