Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφ’ υψηλού ο αγώνας του Μίλτου Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης

Αφ’ υψηλού ο αγώνας του Μίλτου Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης

Η έλλειψη χώρου στην επιφάνεια της πίστας οδήγησε τους διοργανωτές στην τοποθέτηση υπερυψωμένης πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει τα σκάμματα για τα οριζόντια άλματα

Tο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου θα διεξαχθεί στη Ρώμη από τις 7 έως τις 12 Ιουνίου και ο Μίλτος Τεντόγλου ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμα μετάλλιο στη συλλογή του.

Αλλωστε είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στη διοργάνωση, έχοντας κατακτήσει δύο χρυσά στις προηγούμενες διοργανώσεις, το 2018 στο Βερολίνο και το 2022 στο Μόναχο.

Ο αγώνας αυτός θα αποτέλεσει και το πρώτο μεγάλη τεστ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν ενάμιση μήνα αργότερα στο Παρίσι.

Το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης που θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι σε φάση ανακαίνισης από το 2023 προκειμένου να είναι έτοιμο για τους κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης. Τοποθετήθηκε νέο ταρτάν ενώ δημιουργήθηκαν εννέα διαδρομές, γεγονός που επηρεάζει τα άλματα.

Η έλλειψη χώρου στην επιφάνεια της πίστας οδήγησε τους διοργανωτές στην τοποθέτηση υπερυψωμένης πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει τα σκάμματα για τα οριζόντια άλματα!

Η πλατφόρμα αυτή θα είναι συμπαγής, σταθερή και θα έχει ύψος 1.5 μέτρο, γεγονός που την κάνει να διαφέρει από τα κανονικά σκάμματα στα οποία μετέχει ο Μίλτος στους μεγάλους αγώνες.

Για τον πρωταθλητή μας,  αυτή η νέα πλατφόρμα δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς έχει αγωνιστεί σε αγώνες στο εξωτερικό αλλά και στο περσινό Piraeus Street Long Jump που έγινε έξω από το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ωστόσο δεν είναι συνηθισμένη πρακτική, ούτε για τον ίδιο αλλά και ούτε για τους αντιπάλους του.

Θέση για αυτή την αλλαγή πήρε ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι: «Ο Μίλτος προτιμά ένα σταθερό, σκληρό διάδρομο στο γήπεδο. Φυσικά οι συνθήκες θα είναι οι ίδιες για όλους, αλλά δεν θα ανταποκριθούν άπαντες στον ίδιο  βαθμό σε αυτά τα διόλου συνηθισμένα για άλτες δεδομένα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που πρέπει να εξασφαλίσουν οι διοργανωτές είναι η επιφάνεια να είναι σκληρή και η κατασκευή σταθερή, αυτό που λέμε να μην «παλαντζάρει». Αντιλαμβάνομαι το λόγο που το κάνουν, αλλά απαιτείται να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις και μακάρι να τις εξασφαλίσουν».

Αυτή η πλατφόρμα θεωρητικά ευνοεί έναν από τους μεγάλους αντιπάλους του Μίλτου, τον Ιταλό Φουρλάνι που κατέκτησε το ασημένιο στο μήκος στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκόβη.

Ωστόσο, ούτε ο Φουρλάνι θα έχει χρόνο να τη δοκιμάσει πολλές φορές, καθώς η πλατφόρμα θα τοποθετηθεί μετά τη λήξη του Καμπιονάτο στις 26 Μαϊου και θα έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνας της Ρόμα και της Λάτσιο που χρησιμοποιούν το Ολίμπικο.

O προκριματικός του μήκους στη Ρώμη είναι προγραμματισμένος την πρώτη μέρα του Πρωταθλήματος, στις 7 Ιουνίου, στις 13.55 μ.μ. και ο τελικός την επόμενη στις  9.35 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024