Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γκριγκόνις: Από… φευγάτος, «X Factor» και με νέο συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό (vids)

Γκριγκόνις: Από… φευγάτος, «X Factor» και με νέο συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό (vids)

Ο Μάριους Γκριγκόνις φέτος είναι υπέρ απαραίτητος για τον Παναθηναϊκό, τόσο πολύ που ανανέωσε ήδη το συμβόλαιό του με τους «πράσινους» μέχρι το 2027

Μόλις χθες έγινε γνωστό πως ο Μάριους Γκριγκόνις  θα παραμείνει κάτοικος ΟΑΚΑ για τρία ακόμα χρόνια, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος αμέσως μετά το τέλος του ματς με τον Κολοσσό Ρόδου.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το περασμένο καλοκαίρι, μόλις κάποιοι μήνες που ο Λιθουανός γκαρντ/φόργουορντ έμενε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού μέχρι να… φύγει.

Συγκεκριμένα μέχρι να έρθει ο Μίχαλιουκ από το NBA, ο οποίος ήταν ο εκλεκτός του Εργκίν Αταμάν για τη θέση «3».

Πως τα φέρνει όμως καμιά φορά η ζωή που ο Μίχαλιουκ δεν ήρθε, ο καιρός πέρασε και ο Γκριγκόνις άρχισε να παίζει σαν τριάρι, περισσότερο «υβριδικό» καθώς η βασική του θέση είναι το «2», όντας απόλυτα επιτυχημένος.

Και εκεί κάπου από φευγάτος και λίγος γίνεται υπέρ απαραίτητος για τους «πράσινους» και τον Τούρκο προπονητή. Όταν άρχισε να βάζει και τα μεγάλα σουτ; έγινε και ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες και στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Το turning point του Μονακό, η Μπολόνια και η… Ρόδος

Tον περασμένο Ιανουάριο ο Παναθηναϊκός επισκέπτεται τη Μονακό και σε ολόκληρο το παιχνίδι βρίσκεται πίσω στο σκορ και μάλιστα με διαφορές που προσεγγίζουν το διψήφιο. Με ένα καλό τέταρτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» φτάνουν σε σημείο βολής και ο Μάριους Γκριγκόνις με σουτ σε νεκρό χρόνο κερδίζει ένα ματς που ήταν αποδεδειγμένα και το σημείο που γύρισε ο διακόπτης για την ομάδα του που από ομάδα 8αδας, έγινε ομάδα τετράδας.

Πριν από 10 μέρες ο Παναθηναϊκός έπαιζε στη Μπολόνια με αντίπαλο τη Βίρτους για να ισχυροποιηθεί και να γίνει μόνιμος κάτοικος της 2ης θέσης στη Euroleague. Πάλι ο «θαυματουργός» Λιθουανός ήταν εκεί για την ομάδα του για να ισοφαρίσει το παιχνίδι με γκολ-φάουλ σε 79-79 και 32» πριν από το τέλος. Αν δεν ήταν αυτός ίσως ο Ναν να μην είχε γίνει ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής.

Και φτάνουμε στο ματς με τον Κολοσσό στη Ρόδο, όπου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν φτάνει κοντά σε μια σοκαριστική ήττα για το top 6 της Stoiximan Basket League, με τον Λιθουανό να είναι ο μοναδικός παίκτης που στέκεται στο ύψος του σουτάροντας εξαιρετικά από τα 6,75, έχοντας 5/5.

Ενάμιση λεπτό πριν να τελειώσει η αναμέτρηση βάζει ένα εκπληκτικό σουτ, το οποίο συχνά αναφέρεται και ως circus shoot, ένα ορειβατικό τρίποντο που δεν μπαίνει 9/10 φορές από άλλον παίκτη. Εκείνος όμως το βάζει και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.

Είναι ολοφάνερο εδώ και καιρό πως φέτος είναι άλλος παίκτης και αυτό μπορούν απο μόνα τους να το μαρτυρήσουν τα νούμερά του στην Euroleague. Ο σκόρερ του «τριφυλλιού» έχει 10.1 πόντους μ.ο, 3 ριμπάουντ και 9.8 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης, έχοντας αγωνιστεί σε 32 από τα 33 παιχνίδια της ομάδας. Σουτάρει με 58.4 % στο δίποντο, 43.7% στο τρίποντο και 89.6% στις βολές.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024