Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιάννης Μώραλης στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Υπουργού Γιάννη Μανιάτη

Ο Γιάννης Μώραλης στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Υπουργού Γιάννη Μανιάτη

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας πραγματεύεται το θέμα της κλιματικής κρίσης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου «Επειδή δεν υπάρχει Planet B», του Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρώην Υπουργού Γιάννη Μανιάτη, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στο Πασαλιμάνι.

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας πραγματεύεται το θέμα της κλιματικής κρίσης και πράσινης ενέργειας αλλά και τις επιπτώσεις που έχουν στο περιβάλλον τόσο οι βιομηχανικές δραστηριότητες και ο κλάδος των μεταφορών ακόμη όμως οι καθημερινές, απλές, συνήθεις των πολιτών.

 Για το βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, η προέδρος της HELMEPA Σεμίραμις Σ. Παληού καθώς και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχαήλ Σφακιανάκης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης.

Το επίκαιρο θέμα της κλιματικής κρίσης

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε ότι: «Το βιβλίο του  Γιάννη Μανιάτη ασχολείται με το επίκαιρο θέμα της κλιματικής κρίσης κάτι που αναμφισβήτητα έχει να κάνει με την παγκόσμια κοινότητα. Ο Συγγραφέας στο βιβλίο του αν και πραγματεύεται ένα δύσκολο επιστημονικό ζήτημα, αυτό του περιβάλλοντος και της γεωστρατηγικής, γράφει εκλαϊκευμένα και απευθύνεται σε όλους, καθώς ένα από τα σημεία που εντοπίζει ο κ. Μανιάτης, για το περιβάλλον, είναι η άγνοια που έχουν οι πολίτες για τα κλιματικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις τους».

Αντίστοιχα σε ότι αφορά τις δράσεις του Δήμου Πειραιά για την προστασία του Περιβάλλοντος ο κ. Μώραλης, σημείωσε: «Και ο Δήμος όμως στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του διεκδικεί το μερίδιο του στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης. Εφαρμόζουμε προγράμματα ανακύκλωσης, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία, αύξησης του πρασίνου στους δημόσιους χώρους, καθαρισμού ακτών, χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προστατέψουμε το περιβάλλον».

Από την πλευρά του, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και συγγραφέας του βιβλίου Γιάννης Μανιάτης σημείωσε: «Στόχος του βιβλίου είναι να αναδείξει το σοβαρό ρόλο της ανθρωπότητας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε ο καθένας από εμάς να καταστεί ενεργός πολίτης και ευαισθητοποιημένος απέναντι στην κλιματική κρίση».

Παρόντες, μεταξύ άλλων στην παρουσίαση του βιβλίου, ήταν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Αβραμίδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλειος Κατσαφάδος, ο προέδρος της ΔΗΡΑΠ Ιωσήφ Βουράκης καθώς και η πρώην Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Ειρήνη Νταϊφά.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024