Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευθύμιος Μπακογιάννης και Δήμαρχοι των Σποράδων συναντήθηκαν για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Ευθύμιος Μπακογιάννης και Δήμαρχοι των Σποράδων συναντήθηκαν για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Στόχος να επιταχυνθούν οι διαδικασίες να αποκτήσουν τα νησιά Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Διευρυμένη σύσκεψη για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του ανέφερε «Η έναρξη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ο σχεδιασμός του οποίου θα ολοκληρωθεί στα επόμενα δύο χρόνια και θα καθορίσει το μέλλον του τόπου σε βάθος 30 χρόνων, είναι μία πολύ σημαντική μέρα για τον τόπο μας. Αναγνωρίζοντας την αξία του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου η δημοτική αρχή από το 2020 είχε επαναφέρει το ζήτημα του τότε Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία διαβιβάσαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στον κ. Μπακογιάννη και μας απήντησε ότι το Υπουργείο πρόκειται να προβεί ολιστικά σε ενέργειες, όπως και έγινε. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, που δεν έχει προηγούμενο για τη χώρα, ένα έργο που θα θέσει τους όρους για τις χρήσεις γης στον τόπο μας.

Εμείς αυτό που θα θέλαμε να προτείνουμε είναι να δοθεί μία προτεραιότητα και να προκρίνουμε την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς γύρω από το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο άλλωστε και το κεφάλαιο της Σκιάθου, η δύναμή της στηρίζεται στη μοναδική της φύση και βέβαια με επίκεντρο τον άνθρωπο. Θέλουμε μία βιώσιμη κοινωνία με σημείο αναφοράς να είναι ευτυχισμένος ο δημότης στον τόπο του. Για τον σχεδιασμό είναι απαραίτητη και καθοριστική η συμβολή όλων μας. Είναι μεγάλη τιμή που στην εναρκτήρια αυτή εκδήλωση έχουμε μαζί μας τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη, η παρουσία του οποίου σηματοδοτεί τη σημασία που δίνει το Υπουργείο στην υλοποίηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου.»

Ολοκληρωμένος Χωρικός Σχεδιασμός

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, μεταξύ άλλων δήλωσε «Ήρθαμε σήμερα εδώ για να δούμε τα ζητήματα του χωρικού σχεδιασμού, ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο θα καθορίσει ζητήματα χρήσεων γης, ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος και όλα τα κρίσιμα θέματα των συγκρούσεων των χρήσεων γης που ουσιαστικά ταλανίζουν όλους τους τόπους. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, πρωτίστως, για την τοπική κοινωνία, την αυτοδιοίκηση το να μπορέσει να υπάρξει η καταγραφή των κρίσιμων προβλημάτων σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις τεχνικές υπηρεσίες, την υπηρεσία δόμησης, την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη, προκειμένου να δούμε ποια είναι αυτά τα ζητήματα που θα κλιθεί να αντιμετωπίσει ο χωρικός σχεδιασμός.

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ένα οραματικό σχέδιο το οποίο θα δώσει λύσεις σε ζητήματα χωροθέτησης κρίσιμων κοινωνικών υποδομών, όπως είναι οι χώροι που αποθηκεύονται ή διαχειρίζονται τα απορρίμματα, ζητήματα διαχείρισης υδάτων, οριοθέτησης ρεμάτων, αιγιαλού & παραλίας, γεωλογικά ζητήματα και προφανώς θα προσπαθήσει να θεραπεύσει κρίσιμα θέματα που έχουν να κάνουν με την περιβαλλοντική προστασία των νησιών. Τα νησιά είναι μοναδικά ως προς το φυσικό τους τοπίο, προστατεύονται από την περιβαλλοντική νομοθεσία και θέλουμε να συνδυάσουμε τόσο τον αναπτυξιακό προορισμό που έχουν, τον τουριστικό τομέα, τον τριτογενή τομέα μαζί και με τον πρωτογενή τομέα, όπου αποτελεί την παραδοσιακή δραστηριότητα της περιοχής τα προηγούμενα χρόνια.

Κλείνοντας να σας πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που σήμερα υπήρχαν εκπρόσωποι από όλες τις παραγωγικές τάξεις. Περιμένουμε με πολύ μεγάλη αγωνία να μας καταθέσουν τα προβλήματα και τις προτάσεις σε συνεργασία με το Τεχνικό επιμελητήριο που είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος. Εγώ προσωπικά θα παρακολουθώ το πρόγραμμα πολύ στενά. Είναι από τις λίγες περιοχές που έχω έρθει για να έχω ιδία παρακολούθηση και να δώσω τις αντίστοιχες κατευθύνσεις και είναι βέβαιος ότι θα έχουμε έναν πολύ καλό σχεδιασμό.»

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024