Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τον νταή της παράταξης Μπέου που χτύπησε δημοτικό σύμβουλο

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τον νταή της παράταξης Μπέου που χτύπησε δημοτικό σύμβουλο

Συμπληρωματική μήνυση κατέθεσε το θύμα της επίθεσης, Κώστας Γαργάλας, ο οποίος μίλησε για «δολοφονική ενέργεια»

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η πρωτοφανής επίθεση που δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου, Κώστας Γαργάλας, την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) από μασκοφόρο, που αποδείχθηκε ότι ήταν ο δημοτικός σύμβουλος του Αχιλλέα Μπέου και συγκεκριμένα ο Βασίλης Ζαχείλας.

Ο Κώστας Γαργάλας τη Δευτέρα το μεσημέρι έφτασε με τον συνήγορό του στην Εισαγγελία Βόλου όπου κατέθεσαν συμπληρωματική μήνυση

Η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και ζητά να διερευνηθεί το περιστατικό με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο μασκοφόρος νταής του Αχιλλέα Μπέου παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος με δύο ημέρες καθυστέρηση, με μια ανακοίνωση στην οποία επιρρίπτει ουσιαστικά ευθύνες στο θύμα.

«Εκφράζω τη λύπη μου για το επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκην, χάνοντας δυστυχώς την ψυχραιμία μου, πέφτοντας στην παγίδα της προκλητικής συμπεριφοράς, με συνεχείς ύβρεις, ειρωνείες στο πρόσωπό μου από τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Γαργάλα. Για την πράξη μου θα κριθώ από τη Δικαιοσύνη, στη διάθεση της οποίας βρίσκομαι και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Ζαχείλας ισχυρίζεται ότι ενήργησε αυτοβούλως, συναισθηματικά, παρορμητικά. «Χωρίς να καθοδηγούμαι από κανέναν» έσπευσε να προσθέσει προφανώς για να μη θεωρηθεί ο δήμαρχος Βόλου ηθικός αυτουργός της επίθεσης, καθώς τον Ιανουάριο του 2024 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος είχε προαναγγείλει την επίθεση κατά του Κώστα Γαργάλα λέγοντας χαρακτηριστικά «εσύ θα φας χαστούκια».

Ο ίδιος ο Βασίλης Ζαχείλας μιλώντας στη θεσσαλική ραδιοφωνία – τηλεόραση αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις, λέγοντας ότι θέλει λίγο χρόνο και θα τοποθετηθεί για όλα.

«Όποιος θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της δικαιοσύνης έρχεται όταν τον καλεί η Δικαιοσύνη, έρχεται στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, όχι όταν αυτό παρέρχεται» σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο», Νίκος Παπαπέτρος, ο οποίος απορρίπτει παράλληλα τον ισχυρισμό ότι ό,τι έγινε έγινε εν θερμώ λέγοντας ότι σε αυτή την περίπτωση δεν μπαίνεις με μάσκα στον χώρο και επιτίθεσαι.

Συμπληρωματική μήνυση

Ο Κώστας Γαργάλας χθες το μεσημέρι έφτασε με τον συνήγορό του στην Εισαγγελία Βόλου και κατέθεσαν συμπληρωματική μήνυση, σε συνδυασμό με τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, από την καταγραφή του συμβάντος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στον Βόλο, ο Κώστας Γαργάλας χαρακτήρισε «δολοφονική ενέργεια» το χτύπημα που του κατάφερε στο πρόσωπο ο πρόσφατα παραιτηθείς δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Βασίλης Ζαχείλας, με σκοπό να του «προκαλέσει σημαντική βλάβη στο πρόσωπο και με πιθανότητα και μόνιμη για τη ζωή του».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024