Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φλωρεντία: Μπροστά στο άγαλμα του Δαβίδ αλυσοδέθηκαν ακτιβιστές

Φλωρεντία: Μπροστά στο άγαλμα του Δαβίδ αλυσοδέθηκαν ακτιβιστές

Ζητούν συμμετοχικό ταμείο αποζημιώσεων για τις πλημμύρες - Απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στις πρωτοβουλίες της Ultima Generazione τον Μάιο στη Ρώμη

Tέσσερις ακτιβιστές στη Φλωρεντία αλυσοδέθηκαν στο κιγκλίδωμα που προστατεύει τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, μέσα στη Galleria dell’Accademia, ξεδιπλώνοντας ένα πανό που έγραφε «Ταμείο Αποζημιώσεων» που αναφερόταν μεταξύ άλλων στο αίτημά τους για αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από πλημμύρες στην κεντρική Ιταλία.

Τέσσερις άλλοι ακτιβιστές, αναφέρει το skytg24, έπαιζαν το Canzone di Maggio του De André και μοίραζαν φυλλάδια σχετικά με τις πλημμύρες στο Κάμπι Μπιζέντσιο στη Φλωρεντία.

Το τραγούδι συνόδευε έκκληση για συμμετοχή στις πρωτοβουλίες της οργάνωσης Ultima Generazione που έχουν προγραμματιστεί στη Ρώμη στις 11 και 25 Μαΐου.

Οι καραμπινιέροι έφτασαν στο σημείο και μετέφεραν τους ακτιβιστές στο τμήμα, όπου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία τους.

Η Ultima Generazione

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της εκστρατείας της Ultima Generazione για τη διεκδίκηση «ενός προληπτικού, μόνιμου και συμμετοχικού Ταμείου Αποζημιώσεων που θα προβλέπεται ετησίως στον κρατικό προϋπολογισμό».

Σύμφωνα με την οργάνωση, τα χρήματα θα πρέπει να προκύψουν από την κατάργηση των περιβαλλοντικά επιβλαβών επιδοτήσεων, τη φορολόγηση των επιπλέον κερδών των εταιρειών ορυκτών καυσίμων, την περικοπή των μισθών, των μπόνους και των επιδομάτων των διευθυντών τους, των τεράστιων δαπανών της πολιτικής και των συνεχώς αυξανόμενων στρατιωτικών δαπανών.

«Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους, να συμμετέχουμε σε μη βίαιη πολιτική ανυπακοή, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών μας, αντιμετωπίζοντας την καταστολή, τα δικαστήρια και τις δίκες» αναφέρουν οι ίδιοι.

Όπως είπε η Έμμα, μια 24χρονη ακτιβίστρια, «ο Δαβίδ φοβήθηκε να πολεμήσει τον γίγαντα, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Κι εμείς μπορούμε να νιώθουμε έτσι για όλες τις αδικίες στον κόσμο. Μπορούμε να νιώθουμε μικροί, όπως ακριβώς πρέπει να ένιωθε ο Δαβίδ. Αλλά έχουμε εξυπνάδα, έχουμε δύναμη. Η ενότητά μας είναι η σφεντόνα μας. Μπορούμε κι εμείς να νικήσουμε τον γίγαντα, πρέπει να είμαστε σαν τον Δαβίδ. Τα λέμε στη Ρώμη στις 11 και 25 Μαΐου».

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία των ακτιβιστών (Πηγή: tg24.sky)

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024