Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: «Έχουν ένα δίκιο» - Η αντίδρασή του σε φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που διέκοψαν ομιλία του

Μπάιντεν: «Έχουν ένα δίκιο» – Η αντίδρασή του σε φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που διέκοψαν ομιλία του

Σε προεκλογική ομιλία του στη Βόρεια Καρολίνα ο Μπάιντεν συνάντησε για ακόμα μία φορά ακτιβιστές που διέκοψαν την ομιλία του διαμαρτυρόμενοι για τη Γάζα - Αλλά τώρα η αντίδρασή του ήταν διαφορετική

Ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται συχνά αντιμέτωπος με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που ζητούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να σταματήσει να στηρίζει το Ισραήλ στην επίθεση που έχει εξαπολύσει στη Γάζα.

Το Genocide Joe έχει γίνει ένα από τα συνθήματα του κινήματος στις ΗΠΑ που κατηγορεί την κυβέρνηση για «συνενοχή στη γενοκτονία των Παλαιστινίων».

Παρόμοιες αντιδράσεις βρήκε και σήμερα σε προεκλογική του ομιλία στη Βόρεια Καρολίνα που διακόπηκε από ακτιβιστές που του ζητούσαν να πάρει θέση για τα δεινά του λαού της Γάζας.

Η αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο του Ισραήλ έχει στοιχίσει στον Μπάιντεν σε μία δύσκολη προεκλογική χρονιά

Ωστόσο η απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ ήταν αυτή τη φορά ελαφρώς διαφορετική. Αφού κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να είναι υπομονετικές με τους ακτιβιστές, και άρα να μην τους απομακρύνουν από την αίθουσα, είπε στη συνέχεια πως «έχουν ένα δίκιο. Πρέπει να δείξουμε πολύ περισσότερη προσοχή στη Γάζα».

Η απάντηση του Μπάιντεν έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και επευφημίες από το ακροατήριο.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Η αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο του Ισραήλ έχει στοιχίσει στον Μπάιντεν σε μία δύσκολη προεκλογική χρονιά. Οι Άραβες στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν θα τον στηρίξουν στις εκλογές, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ των Παλαιστινίων αλλά και εντός του Δημοκρατικού Κόμματος αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης στην πολιτική της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αντίδραση Μπάιντεν έρχεται μετά την υιοθέτηση ψηφίσματος από το ΣΑ του ΟΗΕ, που επετράπη λόγω της απόφασης των ΗΠΑ να απόσχουν και να μην ασκήσουν και αυτή τη φορά βέτο.

Ωστόσο, μένει ακόμα ασαφές το τι σημαίνει η «περισσότερη προσοχή στη Γάζα» καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον παλαιστινιακό θύλακα και δεν φαίνεται διατεθειμένο να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΟΗΕ.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024