Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο Εργοστάσιο Παγωτού, Θεματικό Πάρκο & Μουσείο στην Ελλάδα είναι γεγονός

Το πρώτο Εργοστάσιο Παγωτού, Θεματικό Πάρκο & Μουσείο στην Ελλάδα είναι γεγονός

H Κρι Κρι γιορτάζει 70 χρόνια και πρωτοπορεί με το «Εργοστάσιο Παγωτού».

Όλοι μας έχουμε αναμνήσεις από πλατείες, από αυτούς τους μαγικούς χώρους, σημεία συνάθροισης των ανθρώπων εδώ και αιώνες, μελίσσια που βούιζαν από κόσμο τις Κυριακές. Σε μία τέτοια πλατεία, 70 χρόνια πίσω, γεννήθηκε το πρώτο μικρό, παραδοσιακό γαλακτοπωλείο της Κρι Κρι. Εκεί ακριβώς, στην παλιά πλατεία της πόλης των Σερρών ξεκίνησε ένα ταξίδι, γεμάτο από αρώματα, γεύσεις, ήχους και εικόνες.

Ένα ταξίδι που μπορούμε πλέον και εμείς να κάνουμε στο «Εργοστάσιο Παγωτού, Θεματικό Πάρκο & Μουσείο», ένα μέρος μοναδικό στη χώρα που μας καλεί να γνωρίσουμε την ιστορία της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι, που φέτος γιορτάζει τα 70 της χρόνια και δείχνει πιο φρέσκια από ποτέ. Πρόκειται για ένα Θεματικό Πάρκο και Μουσείο, έναν πρωτοποριακό χώρο εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους, που θα γίνει καθότι φαίνεται και ένας σοβαρός λόγος επίσκεψης στην πόλη των Σερρών, ενώ παράλληλα θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία του παγωτού στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό παγωτό, που το απαλαμβάνουν όλοι απ’ άκρη σ’ άκρη στην όμορφη χώρα μας.
Προσωπικά, όταν με το καλό θα κάνω μία εξόρμηση στα βόρεια, δεν πρόκειται να χάσω την ευκαιρία να βρεθώ σε 2.000 τ.μ. αφιερωμένα στο παγωτό, το πιο αγαπημένο μου γλυκό παιδιόθεν, για καλοκαίρι και… χειμώνα.

Εκεί λοιπόν μαθαίνουμε ότι σε αυτόν τον μεγάλο ειδικά σχεδιασμένο χώρο, οι επισκέπτες θα ξεναγούνται σε έξι διαφορετικές αίθουσες ταξιδεύοντας στον χρόνο, ανακαλύπτοντας τα μυστικά του παγωτού, την ιστορία αλλά και την εξέλιξή του στο σήμερα. Όσο για το φινάλε, ακούγεται τουλάχιστον απολαυστικό: στην τελευταία αίθουσα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρασκευάζουν και να δοκιμάζουν τη δική τους αγαπημένη γεύση στο εργαστήρι παγωτού!Ο στόχος της εταιρείας με τη δημιουργία του Εργοστάσιου Παγωτού από την Κρι Κρι είναι να επιστρέψει στην κοινωνία την εμπιστοσύνη που της έχει δείξει στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων λειτουργίας της, υποστηρίζοντας παράλληλα ποικιλοτρόπως την τοπική κοινωνία.

Η Κρι Κρι μας προκαλεί να Περιηγηθούμε (στα 70 χρόνια σπουδαίας ιστορίας της μέσα από το χρονολόγιο αυτού του τόσο διαφορετικού Μουσείου), να Ανακαλύψουμε (όλη τη διαδικασία παραγωγής και τα μυστικά του αγαπημένου μας παγωτού), να Ζήσουμε τη μαγεία (…στο Happy Ice Cream, έναν χώρο γεμάτο παιχνίδι και εκπλήξεις) και να το Απολαύσουμε με όλη μας την καρδιά (στο Εργαστήρι Παγωτού που θα δημιουργήσουμε το δικό μας παγωτό, ακριβώς όπως πάντα το είχαμε φανταστεί).

Αυτό το πρωτοποριακό Εργοστάσιο Παγωτού, Θεματικό Πάρκο & Μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον προηγούμενο μήνα, συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου 2024, και προσφέρει κάθε 20 λεπτά δυνατότητα ξενάγησης μίας ώρας στον μαγικό του κόσμο. Πέρα από σχολεία και οργανωμένες ομάδες, μπορείτε να πάτε και μόνοι σας να ζήσετε την εμπειρία.Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι, Παναγιώτης Τσινάβος, ο σκοπός της εταιρείας είναι χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να επισκέπτονται το Θεματικό Πάρκο κάθε χρόνο, γνωρίζοντας έτσι τον κόσμο του, ενώ το όραμά είναι η διάδοση της ιστορίας του ελληνικού παγωτού στις επόμενες γενιές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Εργοστάσιο Παγωτού από την Κρι Κρι» μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χρήσιμο να γνωρίζετε ότι: Όταν πάτε, μπορείτε να παραμείνετε στο χώρο και συγκεκριμένα στην έξοδο του πάρκου, σε ένα ωραιότατο καφέ που συν τοις άλλοις διαθέτει και μεγάλη ποικιλία από σοκολάτες, γλυκά, ένα ελαφρύ γεύμα όπως και αναμνηστικά, σε ένα ευχάριστο και ήρεμο περιβάλλον για το πιο όμορφο κλείσιμο.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024