Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έμφυλη βία: Μαρτυρίες - γροθιά στο στομάχι από γυναίκες που έζησαν τον εφιάλτη

Έμφυλη βία: Μαρτυρίες – γροθιά στο στομάχι από γυναίκες που έζησαν τον εφιάλτη

Κάθε φορά που προσπαθούσε να φύγει, το περιβάλλον της την κρατούσε εκεί με ένα «πρέπει». Ένα «δεν πρέπει να χαλάσεις το σπίτι σου».

Σοκάρουν οι μαρτυρίες γυναικών που έζησαν τον εφιάλτη στα χέρια των συντρόφων τους, οι οποίοι ξεσπούσαν πάνω τους και τις κακοποιούσαν συστηματικά.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κάθε 45 λεπτά καταγράφεται μια νέα καταγγελία για την άγρια κακοποίηση μιας ακόμη γυναίκας.

Το MEGA μπήκε σε έναν ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και μίλησε με μια νεαρή μητέρα ενός ανήλικου παιδιού που ο άνδρας της έδερνε άγρια και επιχείρησε και να την σκοτώσει.

«Μην χαλάσει το σπίτι σου…»

Έδωσε μάχη και το μαχαίρι που στόχευε την καρδιά της καρφώθηκε στο πόδι της μπροστά στο παιδί τους. Η βία για τη νεαρή Εύη ήταν κομμάτι της καθημερινότητας.

«Με κακοποιούσε στα μάτια, είχα μώλωπες στη μύτη, το κεφάλι, παραμόρφωση. Όταν ήταν το μωρό 8 μηνών, μου έβαλε μαχαίρι στο πόδι. Πήγαινε στην καρδιά. Πάλεψα για να μην πάει στην καρδιά και πήγε στο πόδι. Με πάταγε κάτω. Έσπαγε πάνω μου τραπέζια και καρέκλες. Το κεφάλι μου στον τοίχο. Μπροστά στο παιδί».

Κάθε φορά που προσπαθούσε να φύγει, το περιβάλλον της την κρατούσε εκεί με ένα «πρέπει». Ένα «δεν πρέπει να χαλάσεις το σπίτι σου».

«Έκανα το λάθος, άκουσα τη μαμά, και το μόνο που την ένοιαζε ήταν να μη με φορτώνεται οικονομικά με το μωρό. Συνέχισε η βία κι έγινε χειρότερη».

Την καταγγελία τελικά την έκανε ο γιατρός της, όταν την είδε να μπαίνει στο νοσοκομεία με τα σημάδια του ξυλοδαρμού στο πρόσωπο, το σώμα και την ψυχή της.

Την έσωσε ο γιατρός

«Έκανε μήνυση ο γιατρός που με έβλεπε χάλια. Κέρδισα το δικαστήριο αλλά δεν μπήκε μέσα».

Η Εύη πλήρωσε το τίμημα της απόφασής της, έμεινε στον δρόμο και αποχωρίστηκε το παιδί της.

«Έμεινα στον δρόμο. Να βρω δουλειά με σεβασμό. Να πάρω το παιδί».

Η διευθύντρια ψυχικής υγείας ομίλου για την Unesco Πειραιά και Νήσων δήλωσε: «Φεύγεις πιο εύκολα όταν έχεις που να πας. Κι εδώ πέρα από τη στέγη την τροφή και τα ρούχα βοηθάμε να ανακτήσουν τον σεβασμό».

Ακόμα και σήμερα η Εύη πετάγεται στον ύπνο της.

«Έχω παλμούς και τον νιώθω να με πιάνει από τον λαιμό να με πνίγει. Να βρουν τη δύναμη να το πούνε. Από την πρώτη στιγμή. Αν το δεχθείς μία φορά, θα ξαναγίνει».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024