Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα γκολ… πέφτουν βροχή από τον Ολυμπιακό του «Μέντι»

Τα γκολ… πέφτουν βροχή από τον Ολυμπιακό του «Μέντι»

Ο Ισπανός πέρασε σε σύντομο χρονικό διάστημα τη φιλοσοφία του και ο Ολυμπιακός σκοράρει... κατά ριπάς

Είναι προφανές ότι από τη μέρα που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, έχουν αλλάξει πολλά (προς το καλύτερο φυσικά) για την ομάδα του λιμανιού.

Και δεν μιλάμε απλά για μια βελτίωση που έχει να κάνει απλά με την κατάκτηση βαθμών. Αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει να κάνει με το νέο ποδόσφαιρο, το πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο που παίζουν οι «ερυθρόλευκοι».

Κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στη νέα «ταυτότητα» που έχει δώσει ο Ισπανός προπονητής στον Ολυμπιακό, μια «ταυτότητα» που σίγουρα αρέσει πολύ και στους οπαδούς της ομάδας του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίζει πολύ επιθετικά, είναι μια ομάδα που «κυνηγάει» το γκολ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης κι αυτό δεν περνά απαρατήρητο.

Τα γκολ «πέφτουν βροχή» από τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ κατάφερε να περάσει τα στοιχεία που θέλει στην ομάδα του.

Είδαμε τους «ερυθρόλευκους» να βάζουν έξι γκολ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι (κόντρα στην Μακάμπι) και να κατακτούν μια πρόκριση που έμοιαζε με… θαύμα.

Ποιος αλήθεια ξεχνάει την εντυπωσιακή νίκη των «ερυθρόλευκων» επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 4-1;

Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τρία γκολ σε Βόλο και Άρη, ενώ σήμερα πέτυχαν πέντε τέρματα στο ματς με την Λαμία.

Υπήρξαν βέβαια και οι ήττες με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά σε ότι αφορά το ματς με την Ένωση στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν μια παράσταση για ένα ρόλο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έβαλε γκολ σ’ εκείνο το παιχνίδι και τελικά να έχασε στις καθυστερήσεις, αλλά ήταν η ομάδα που κυριάρχησε κι έκανε εφτά πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ.

Και για να μπουν τα γκολ χρειάζεται να υπάρξει δημιουργία κι εδώ τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τη μέρα που ο Μεντιλίμπαρ πήγε στο Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός προσεγγίζει με άλλη φιλοσοφία τα παιχνίδια του, σίγουρα πολύ πιο επιθετική, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από τις τελικές προσπάθειες της ομάδας του λιμανιού.

Χρειάζεται επίσης να επισημανθεί ότι όσο περνά ο καιρός, ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται καλύτερος, δείχνει δηλαδή βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι κι αυτό φανερώνει μια ομάδα που δουλεύει καλά με τον προπονητή της.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει να βλέπει την ομάδα του να παίζει επιθετικά, να προσφέρει θέαμα στα παιχνίδια του. Αυτό είναι κάτι που «μετράει» πολύ για τους οπαδούς των πειραιωτών και όλοι βλέπουν ότι ο «Μέντι» έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» σκοράρουν κατά… ριπάς και το σημαντικό είναι πως πλέον βρίσκουν και γκολ από παίκτες που δεν είχαν σκοράρει πολύ στο πρώτο μισό της σεζόν, όπως ο Ποντένσε και ο Γιόβετιτς.

Πάνω απ’ όλα όμως αυτό που κάνει τη διαφορά για τον Ολυμπιακό είναι η φιλοσοφία του Μεντιλίμπαρ. Ο Ισπανός τεχνικός πέρασε σε σύντομο χρονικό διάστημα (κι αυτό επίσης πολύ σημαντικό) κάποιες βασικές αρχές του και δεν είναι τυχαίο που και οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού, τονίζουν με κάθε ευκαιρία (όπως πριν λίγες μέρες ο Ποντένσε) πως απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο που παίζουν από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ισπανός τεχνικός.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024