Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άγιοι Ανάργυροι: Πώς έκανε την αυτοσχέδια θηλιά ο γυναικοκτόνος - Το χρονικό της απόπειρας αυτοκτονίας

Άγιοι Ανάργυροι: Πώς έκανε την αυτοσχέδια θηλιά ο γυναικοκτόνος – Το χρονικό της απόπειρας αυτοκτονίας

Ο 39χρονος εντοπίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής σε ημιλιπόθυμη κατάσταση

Να βάλει τέλος στη ζωή του επιχείρησε να βάλει, όπως όλα δείχνουν, ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο γυναικοκτόνος φαίνεται πως ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα με μια γάζα που του είχαν βάλει οι γιατροί.

Πρόκειται για την γάζα που του είχε τοποθετηθεί όταν αυτοτραυματίστηκε, αφότου σκότωσε με μαχαίρι την 28χρονη έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Ο δράστης είχε τοποθετηθεί σε χώρο της Ε’ πτέρυγας των φυλακών, όπου κρατούνταν με αυξημένα μέτρα επιτήρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες γινόταν συχνά έλεγχος στο κελί του, ενώ ο ίδιος απαγορευόταν να έχει επαφή με άλλο κρατούμενο εκτός χώρου.

Φωτογραφία του 39χρονου με γάζες στο κεφάλι του

Μισή ώρα μετά την τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο 39χρονος εντοπίστηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, καθώς είχε προσπαθήσει να απαγχονιστεί με την αυτοσχέδια θηλιά από τους επιδέσμους που φορούσε στο κεφάλι την οποία είχε δέσει από τον πλαστικό σωλήνα ύδρευσης στον χώρο της τουαλέτας, απ’ όπου είχε αποσπάσει και τη βίδα πάνω στην οποία έδεσε τη θηλιά.

Στο σημείο σήμανε συναγερμός και ο σωφρονιστικός υπάλληλος που τον εντόπισε κάλεσε συναδέλφους του για βοήθεια. Αμέσως έκοψαν τον επίδεσμο και ο 39χρονος μεταφέρθηκε κατευθείαν για τις πρώτες βοήθειες στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος.

Ωστόσο, ο σφυγμός του ήταν πολύ αδύναμος. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Αττικόν, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Η ιατρική γάζα έχει κατασχεθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει πειθαρχική διερεύνηση του ζητήματος στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.

«Το μαχαίρι το είχα για να αυτοτραυματιστώ μπροστά της»

Στο φως της δημοσιότητας βρίσκονται νέα στοιχεία από την απολογία του 39χρονου δράστη που μαχαίρωσε και σκότωσε την 29χρονη Κυριακή έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ακόμη, ο δολοφόνος ισχυρίστηκε ότι ναι μεν θυμάται από πού πήρε το μαχαίρι, αλλά όχι τη στιγμή που επιτέθηκε και σκότωσε την άτυχη κοπέλα. Ανέφερε δε «Δε θυμάμαι τίποτα μέχρι που ξύπνησα στο ασθενοφόρο. Το μαχαίρι το είχα πάρει από το σπίτι με σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου μπροστά της.»

Ο ίδιος υποστήριξε ότι: « Στο παρελθόν είχαμε κάποιους τσακωμούς, αλλά δεν είχαν προηγηθεί περιστατικά βίας. Έχει ξανατύχει στο παρελθόν να παίρνω φάρμακα και ουσίες και να μην ξέρω πού βρίσκομαι»

Τέλος, η ανακρίτρια έχει διορίσει ήδη ψυχίατρο για την πραγματογνωμοσύνη που έχει διατάξει. Ο δράστης έχει μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού και οι γνωματεύσεις θα κρίνουν αν θα παραμείνει εκεί ή θα μεταφερθεί σε κελί στη δικαστική φυλακή.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024