Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «έρανος» Τραμπ για να εισπράξει 43 εκατ. δολάρια

Ο «έρανος» Τραμπ για να εισπράξει 43 εκατ. δολάρια

Ποιοι γνωστοί αμερικάνοι μεγιστάνες θα συμμετάσχουν

Μια μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα το Σάββατο αναμένεται να συγκεντρώσει 43 εκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερα, καθώς ο πρώην πρόεδρος προσπαθεί να αναπληρώσει τα αποδυναμωμένα ταμεία του στη ρεβάνς του με τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Η εκδήλωση, που έχει προγραμματιστεί να είναι ο μεγαλύτερος έρανος που έχει κάνει μέχρι στιγμής, είναι μια απαραίτητη ευκαιρία για τον Τραμπ, ενώ βρίσκεται εν μέσω οικονομικής στενότητας λόγω της διόγκωσης των δικηγορικών αμοιβών και των νομικών πληρωμών, σύμφωνα με το Reuters

Το δείπνο, που θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου διαχειριστή hedge fund Τζον Πόλσον στο Παλμ Μπιτς, θα διαθέσει μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν σε μια ομάδα συλλογής χρημάτων που έχει δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για τις νομικές αμοιβές του Τραμπ.

Η δυσκολία του Τραμπ

Αν και ο Τραμπ έχει δυσκολευτεί να πείσει ορισμένους μεγάλους παραδοσιακούς Ρεπουμπλικάνους δωρητές, διατηρεί την υποστήριξη ορισμένων μεγάλων χορηγών. Στους συνδιοργανωτές του Σαββάτου, για παράδειγμα, περιλαμβάνονται ο επενδυτής του hedge fund Ρόμπερτ Μέρσερ και η κόρη του και συντηρητική ακτιβίστρια Ρεμπέκα, ο επενδυτής Σκοτ Μπέσεντ και ο μεγιστάνας των καζίνο Φιλ Ράφιν, σύμφωνα με την πρόσκληση του φιλανθρωπικού εράνου που είδε το Reuters.

Ο Πόλσον έχει προβληθεί από τον Τραμπ ως πιθανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με δύο πηγές. Ο Μπέσεντ έχει επίσης προταθεί για τον ρόλο αυτό, δήλωσε μία από τις δύο αυτές πηγές.

Ο Πόλσον δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση.

Υπολείπεται του Μπάιντεν

Οι άνθρωποι που «τρέχουν» την προεκλογική καμπάνια του Τραμπ ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι δεν θα μπορέσει να φτάσει φέτος το σύνολο συγκέντρωσης χρημάτων του Μπάιντεν. Η εκστρατεία του, μαζί με μια κοινή επιτροπή συγκέντρωσης χρημάτων, συγκέντρωσε 20,3 εκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τα περισσότερα από 53 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε η προσπάθεια επανεκλογής του Μπάιντεν εκείνον τον μήνα.

Ωστόσο, τα περισσότερα χρήματα δεν αποτελούν πάντα ένδειξη επιτυχίας. Ο Τραμπ νίκησε την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον το 2016 αφού εκείνη συγκέντρωσε 769,9 εκατομμύρια δολάρια, πολύ περισσότερα από τα 433,4 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε εκείνος.

Πού κατευθύνονται τα χρήματα

Η Επιτροπή Τραμπ 47, ένας νέος οργανισμός συγκέντρωσης χρημάτων με την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων, κατευθύνει τα κεφάλαια στην ηγετική ομάδα Save America, προτού κάτι πάει στην RNC, όπως προκύπτει από την πρόσκληση του εράνου.

Η Επιτροπή Τραμπ 47 ζητά από τους κορυφαίους δωρητές να συνεισφέρουν έως και 814.600 δολάρια ανά άτομο. Τα πρώτα 6.600 δολάρια από τη συνεισφορά κάθε ατόμου θα πάνε στην προεδρική εκστρατεία του Τραμπ, σύμφωνα με την πρόσκληση.

Στη συνέχεια, το μέγιστο ποσό των 5.000 δολαρίων ανά άτομο θα διατεθεί στη Save America. Αφού η Save America λάβει το μερίδιό της, το RNC θα πάρει ένα μερίδιο έως και 413.000 δολάρια. Στις περιπτώσεις των μεγαλύτερων συνεισφορών, μια σειρά από ρεπουμπλικανικά πολιτειακά κόμματα θα έπαιρναν επίσης κεφάλαια.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024