Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης καταφεύγει στα εκβιαστικά διλήμματα περί αστάθειας

ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης καταφεύγει στα εκβιαστικά διλήμματα περί αστάθειας

«Στις ευρωεκλογές πρέπει να δυναμώσει η αμφισβήτηση σε αυτήν την πολιτική», σημειώνει το ΚΚΕ

Πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΚΚΕ μέσω σχολίου του για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο 15ο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ «ο κύριος Μητσοτάκης καταφεύγει στα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα περί «αστάθειας», προκειμένου να αποφύγει τη λαϊκή αποδοκιμασία στις ευρωεκλογές».

«Στις ευρωεκλογές πρέπει να δυναμώσει η αμφισβήτηση σε αυτήν την πολιτική»

Ακολούθως το Κομμουνιστικό Κόμμα προσθέτει ότι «ο λαός, όμως, έχει πλέον πολλές αποδείξεις στα χέρια του, για να διαπιστώσει ότι πραγματική αστάθεια στη ζωή του φέρνει η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που κρύβεται πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος του».

Καταληκτικά το ΚΚΕ επισημαίνει πως «για αυτό και στις ευρωεκλογές πρέπει να δυναμώσει η αμφισβήτηση σε αυτήν την πολιτική, με την αποδυνάμωση των άλλων κομμάτων που έχουν την ΕΕ ως «ευαγγέλιο« και με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ».

ΚΚΕ για απόφαση ΣτΕ: Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση των υποκλοπών, που δικαιώνει τον Νίκο Ανδρουλάκη, σχολιάζει το ΚΚΕ, με αιχμές για την κυβέρνηση, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, σχετικά με το αίτημα ενημέρωσης του κ. Ανδρουλάκη, έκρινε ως αντισυνταγματική την ακραία ρύθμιση του νόμου της ΝΔ του 2021, με την οποία ο παρακολουθούμενος για λόγους εθνικής ασφάλειας δεν θα λάμβανε ποτέ οποιαδήποτε ενημέρωση για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του».

«Τον νόμο είχε ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ»

Για να τονίσει χαρακτηριστικά πως «η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της, γιατί πρόκειται για δικό της νόμο, με την ‘τραγική’ ειρωνεία που γνωρίζουν πλέον οι πάντες, πως τον είχε ψηφίσει και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ!».

«Το κρίσιμο είναι πως και με αυτή την απόφαση παραμένει στο απυρόβλητο το συνολικό αντιδραστικό πλαίσιο των μαζικών παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας, με επιστέγασμα τον εξίσου απαράδεκτο, νεότερο νόμο της ΝΔ του 2022», προσθέτει ο Περισσός.

Και καταλήγει πως «αποδεικνύεται ότι το κρατικό δόγμα ‘ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων’ έχει τη βούλα του Συντάγματος, αλλά και του ευρωπαϊκού δικαίου που το ΣτΕ επικαλείται. Στην πραγματικότητα, το ‘κράτος δικαίου’ της ΕΕ είναι αληθινός ‘βάλτος’ για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού, γι’ αυτό και πρέπει να καταδικαστεί μαζί με όλα τα κόμματα που νυχθημερόν το επικαλούνται και το υπερασπίζονται», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024