Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Δαύλεια και Ηράκλειο - Βελτιωμένη η εικόνα στο Λασίθι

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Δαύλεια και Ηράκλειο – Βελτιωμένη η εικόνα στο Λασίθι

Λίγες διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Λασίθι

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς, που εκδηλώθηκε σήμερα (6/4) το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με λίγες διάσπαρτες εστίες πάνω από τον Μαύρο Κόλυμπο και τον Κουτσουρά σε ορεινό κομμάτι ενώ στα υπόλοιπα σημεία υπάρχουν μόνο διάσπαρτοι καπνοί.

Ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική θα παραμείνουν εκεί όλο το βράδυ. Παράλληλα σε τρεις ανέρχονται οι τραυματίες εκ των οποίων ένας 74χρονος ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί.

Στο σημείο επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοί τους, ύστερα από μηνύματα του 112, έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Δαύλεια Βοιωτίας και Δάμαστα Ηρακλείου Κρήτης

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Δαύλεια Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14.25 σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ των περιοχών Δαυλείας και Αγίου Βλάσση Βοιωτίας. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Επιπλέον, άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δάμαστα Ηρακλείου Κρήτης. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 οχήματα ενώ συνέδραμε από αέρος και 1 ελικόπτερο.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024