Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άργος: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε εργατικό δυστύχημα

Άργος: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε εργατικό δυστύχημα

«Δεν μπορεί η ζωή του κάθε εργαζόμενου να κρέμεται από μια κλωστή. Ζητάμε επαναφορά του ΣΕΠΕ»

Ακόμη ένα εργατικό δυστύχημα, αυτή τη φορά στο Άργος, κόστισε τη ζωή ενός εργαζόμενου που έπεσε από σκαλωσιά.

Νεκρός είναι ένας 20χρονος εργάτης, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία εκτελούσε εργασίες ελαιοχρωματισμού σε διαμέρισμα 3ου ορόφου, όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε εργατικό δυστύχημα στο Άργος

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται να έσπασε τμήμα στήριξης ικριώματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει πτώση δύο εργατών, ενός 47χρονου και ενός 20χρονου.

Ο πρώτος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε θανάσιμα. Το οικείο αστυνομικό τμήμα εξετάζει όλα τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το εργατικό δυστύχημα.

«Ζητάμε επαναφορά του ΣΕΠΕ»

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος σχολίασε το νέο θάνατο εργαζομένου λέγοντας πως «σε κάθε εργατικό δυστύχημα, η Κυβέρνηση κοιτάει από την άλλη πλευρά». Παράλληλα ο βουλευτής ζητά την επαναφορά του ΣΕΠΕ και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους Εργασίας.

Σημειώνει πως αν και οι συνθήκες διερευνώνται από την ΕΛΑΣ, «περιμένουμε άμεσα από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας να προβούν σε πλήρη έλεγχο για το αν τηρούνταν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και να εκδώσουν άμεσα το σχετικό πόρισμα, ώστε να βρει δικαίωση η οικογένεια του θανόντα».

«Το τραγικό αυτό εργατικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί σε μια ανησυχητική αύξηση των θανάτων εργαζομένων τα τελευταία αυτά χρόνια. Η Κυβέρνηση κωφεύει και πράττει, σαν τέτοιες ειδήσεις να πρέπει να αποτελούν μια κανονικότητα που πρέπει να συνηθίσουμε» σχολιάζει με νόημα.

Ο κ. Γαβρήλος σημειώνει πως «η εντατικοποίηση της εργασίας, η απουσία ελέγχων, η αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ, η νομιμοποίηση των απλήρωτων εργασιών και η κατάργηση του 8ωρου από την ΝΔ, με την παράλληλη ελαστικοποίηση του ωραρίου, έχουν δομήσει ένα άναρχο τοπίο στην Εργασία, που οδηγεί σε κουρασμένους εργαζόμενους ή ανειδίκευτους, οι οποίοι να αναγκάζονται να δουλεύουν διπλοβάρδιες, την ώρα που καλούνται να χειριστούν επικίνδυνα μηχανήματα ή να ανέβουν σε σκαλωσιές πολλών μέτρων».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τα αυτονόητα ζητά από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να στελεχώσει τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης και να πάρει πίσω τους αντεργατικούς, ανάλγητους και εξοντωτικούς για τον εργαζόμενο νόμους της.

«Επειδή δεν μπορεί η ζωή του κάθε εργαζόμενου να κρέμεται από μια κλωστή. Επειδή αυτή η Κυβέρνηση έχει απορρυθμίσει πλήρως την Εργασία, έχει καταργήσει δικαιώματα χρόνων και έχει αφήσει το ελεύθερο στους ασύδοτους εργοδότες να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους για ένα μεροκάματο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την εντατικοποίηση των ελέγχων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων και για την τήρηση των ωραρίων. Ζητά από την Κυβέρνηση να επαναφέρει τη λειτουργία του ΣΕΠΕ, να στελεχώσει τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης και να πάρει πίσω τους αντεργατικούς, ανάλγητους και εξοντωτικούς, για τον εργαζόμενο, Νόμους της».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024